"Zero Theorem": Έτοιμος ο νέος Τέρι Γκίλιαμ. Trailer & Poster.

Published: 12 Oct 2012, 13:52

12/10/2012

Kαιρός ήταν.

Τέσσερα χρόνια μετά το "Τhe Imaginarium of Doctor Parnassus", ο Τέρι Γκίλιαμ επιστρέφει μάχιμος και γόνιμος, με το "Zero Theorem" να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2013.

"Ευτυχώς, βρήκε χρήματα ο Τέρι και ξεκίνησε η ταινία", δήλωσε το πρόσφατο "απόκτημα" Ματ Ντέιμον, ο οποίος θα έχει έναν μικρό ρόλο με γκρι-ασημί περούκα (ως γνωστόν αυτόν τον καιρό είναι ξυρισμένος γουλί για τις ανάγκες του Elysium)!

Κατά τα λοιπά, ο Κριστόφ Βολτς πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός χακερά κομπουτερά που έχει βαλθεί να ανακαλύψει το νόημα της ζωής για την ανθρώπινη ύπαρξη, αλλά η "Διαχείρηση" του βάζει συνεχώς εμπόδια... Μαζί του οι Τίλντα Σουίντον, Πίτερ Στορμάρε, Ντέιβιντ Θιούλις και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι ακόμη, δεδομένου ότι το φιλμ βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής.

Και κομπάρσους αν χρειάζεσαι κ. Γκίλιαμ, είμαστε όλοι διαθέσιμοι!

Α.Κ.

 

Update 22/8/2013

Πλέον έχουμε και πόστερ για το φιλμ του Τέρι Γκίλιαμ, αλλά και τον ίδιο τον δημιουργό να σχολιάζει: "Όταν έκανα το "Brasil" τo 1984, ήθελα να σχεδιάσω έναν πίνακα με τον κόσμο όπως νόμιζα ότι έδειχνε τότε. Με το "Zero Theorem" επιχειρώ να ρίξω μια ματιά στον κόσμο όπως τον βλεπω με τα δικά μου μάτια σήμερα. Με εξίταραν οι υπαρξιακές προεκτάσεις του σεναρίου και το φιλοσοφικό του άγγιγμα και επικεντρώθηκα σε ερωτήματα, όπως: Τι κάνει έναν άνθρωπο χαρούμενο; Μπορούμε να είμαστε έστω και για λίγο μόνοι σε έναν κόσμο απόλυτης δικτύωσης; Είναι αυτός ο κόσμος υπό έλεγχο ή απλά χαωτικός; Ήταν επίσης πρόκληση το γεγονός του ιδαίτερα μικρού μπάτζετ...".

Εxtra bonus: το απολαυστικό βιντεάκι, με το οποίο ο 73χρονος δημιουργός εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν τα κατάφερε να παρεβρεθεί στο πρόσφατο Φεστιβάλ Comic-Con. Αρκετά πειστικός!

 

Update 28/1/14: Έτοιμο και το επίσημο τρέιλερ, με διαφορετικό μοντάζ από το "παράνομο" που είχε ανέβει (και κατέβει) προ μηνών στο διαδίκτυο. Ένας ονειρικός (και παράλληλα εφιαλτικός) κόσμος του μέγα δημιουργού-ποιητή, κάπως χαωτικός, με μελαγχολική ματιά, πολύχρωμος, να ισορροπεί σε καμβά τραγέλαφου, όπως πάντα. Ανυπομονούμε! 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos