ΣΕΙΡΕΣ

The Originals s04 - Κριτική

Published: 21 Jul 2017, 21:10
Συντάκτης:

Η 4η σεζόν των Originals μόλις ολοκληρώθηκε και παρέδωσε ένα εξαιρετικό και ανατρεπτικό τέλος, για να γεμίσει με αναμονή τους φαν, που περιμένουν πώς και πώς την 5η και πιθανότατα τελευταία σεζόν της σειράς. Και ίσως για να ζητήσει έμμεσα συγγνώμη, για την ταλαιπωρία που τους υποχρέωσε να βιώσουν.

Συνολικά, η 4η σεζόν έκανε μία κοιλιά στο σύνολό της, θα λέγαμε ευγενικά. Από την αρχή, είδαμε διάφορες ιστορίες να ανασύρονται στην επιφάνεια και να μας προετοιμάζουν για το μεγάλο κακό που θα ερχόταν· το λεγόμενο The Hollow, ένα αρχαίο, κακό πνεύμα, που ήθελε να κυριαρχήσει και να χρησιμοποιήσει την δύναμη της μικρής Hope -η κόρη του Κλάους και της Χέιλη, που μεγάλωσε, και πρωταγωνιστεί έμμεσα-  για να καταλάβει τον κόσμο. Όμως εάν ένα πράγμα κάνουν καλά οι Mikaelson είναι να συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίζουν τις απειλές εναντίων της οικογένειας. Η Ρεμπέκα επιστρέφει, ο Κόουλ επίσης, και η οικογένεια βρίσκεται ενωμένη -τρόπον τινά- για να αντιμετωπίσει το Κενό.

Όμως, μετά από διάφορες μάχες, ήρθε το αναπότρεπτο. Η μοναδική λύση στην αντιμετώπιση του κακού, έχει ένα τεράστιο τίμημα. Στον βωμό της σωτηρίας της μικρής Hope, πρέπει να θυσιαστεί η υπόσχεση που τα αδέρφια είχαν δώσει, από τον καιρό που ήταν θνητοί: Always and forever. (=Πάντα και για πάντα).

Ίσως το τελευταίο επεισόδιο να ήταν το αποκορύφωμα της σεζόν, γιατί πολύ απλά μας θύμισε για ποιον λόγο συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τη σειρά. Κι αυτό δεν είναι άλλο, από το δέσιμο αυτής της οικογένειας, που δεν διστάζει να θυσιάσει τίποτα και κανέναν εάν είναι να προστατευτεί. Μόνο που στην τέταρτη σεζόν, με την Hope να έχει πλέον μεγαλώσει και ωριμάσει, και να αποτελεί ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο της οικογένειας, ο στόχος των Mikaelson δεν είναι πια η εγωιστική τους κυριαρχία, αλλά η σωτηρία της αθωότητας της μικρής. Και με αυτό, όλα τα πρόσωπα σιγά σιγά αλλάζουν, με πρώτο τον Κλάους, ο οποίος γίνεται, ή τουλάχιστον προσπαθεί συνειδητά να γίνει, όλα όσα περίμενε από εκείνον ο αδερφός του Ελάιτζα κι όλα όσα ερωτεύτηκε σε εκείνον η Κάμι.

Γι’ αυτό μπορούμε να τα συγχωρέσουμε όλα τα στραβά της σειράς, με το τελευταίο επεισόδιο που είναι τέλος, μα ταυτόχρονα ένα ανικανοποίητο τέλος, να μας λέει πως υπάρχει ελπίδα, μα όχι και ευτυχία. Μένει να δούμε εάν η ευτυχία θα αποκατασταθεί στην 5η σεζόν, που αναμένουμε το 2018. Η οποία, όχι μόνο θα μπλέξει κάποια πρόσωπα από το The Vampire Diaries, που επισήμως τελείωσε μετά από 13 ολόκληρα χρόνια, μα θα φέρει και το τέλος για το Then Originals.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos