Οι διαμαρτυρίες έπιασαν τόπο, η Ακαδημία άλλαξε την απόφασή της

Published: 16 Feb 2019, 09:08
Συντάκτης:

Πριν από μία εβδομάδα περίπου, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι δεν θα έχει κεντρικό παρουσιαστή στην φετινή απονομή των Όσκαρ την προσεχή Κυριακή. Πήρε όμως και άλλη μία τραγική απόφαση: να μην μεταδώσει live τις βραβεύσεις σε φωτογραφία, μοντάζ, make-up και μικρού μήκους, με τους λόγους των νικητών να εντάσσονται (μετά τις διαφημίσεις) μονταρισμένοι στο συνολικό πρόγραμμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑΗ επέλαση των μη Αμερικανών σκηνοθετών στα Όσκαρ

Οι αντιδράσεις και οι φωνές υπήρξαν φυσικά πολλές και έντονες, με πιο πρόσφατη την επιστολή 100 και περισσότερων σκηνοθετών, ηθοποιών και επαγγελματιών κάθε κλάδου παραγωγής, που τα έχωσε χοντρά στην Ακαδημία για την απόδασή της. Αυτή η επιστολή ήταν καθοριστική (μιας και οι περισσότεροι από τους υπογράφοντες είναι οι ίδιοι μέλη της Ακαδημίας...), καθώς όπως ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες και επίσημα, ο Πρόεδρος Τζον Μπέιλι (αντιλαμβανόμενος την γενική κατακραυγή) "Η Ακαδημία έλαβε υπ'όψην της το feedback των αντιδράσεων και αποφάσισε οι βραβεύσεις των τεσσάρων προαναφερθέντων κατηγοριών να μεταδοθούν με το παραδοσιακό φορμάτ, όπως και όλες οι υπόλοιιπες".

Πλέον η τελετή της 24ης Φεβρουαρίου θα διαρκέσει περισσότερο από 3 ώρες. Ε, και; Τόσα χρόνια τις παρακολουθούμε με 2,5 και 4 παρά ώρες διάρκεια, φέτος θα κωλώσουμε που ο Γιώργος Λάνθιμος διεκδικεί τα 10 Όσκαρ;

Published: 16 Feb 2019, 09:08
Συντάκτης:
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

game of thrones last watch

"Game Of Thrones: Last Watch": Must see

Πρώτη Κυριακή πέρασε χωρίς Game of Thrones, το οποίο τέλειωσε οριστικά, μέχρι τουλάχιστον να...
4 λεπτά
φεστιβαλ ισπανόφωνου κινηματογραφου 2019

4ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας: Το αναλυτικό πρόγραμμα

Όλες οι ταινίες που θα προβληθούν, με υποτιτλισμένα τρέιλερ.
53 λεπτά

Her smell

Σύνοψη: Η Μπέκι, frontwoman της μπάντας της που μεσουρανούσε στα 90s, προσπαθεί να βρει...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο