Ο Τομ Χάρντι πάει στον πόλεμο

Published: 21 Aug 2017, 16:49
Συντάκτης:

Ο Τομ Χάρντι θα είναι ο παραγωγός αλλά και ο πρωταγωνιστής της βοσνιακής πολεμικής ταινίας με τίτλο ‘My War Gone By, I Miss It So’, σύμφωνα με πληροφορίες του Variety. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Anthony Loyd, ενός Άγγλου δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή. Ο Gavin O’Connor θα βρίσκεται στον ρόλο του σκηνοθέτη και παραγωγού και το φιλμ είναι η προσωπική καταγραφή του συγγραφέα του βοσνιακού πολέμου και συνδυάζει τόσο τις εμπειρίες του στη Βοσνία όσο και τις σκέψεις του κατά την παρουσία του στον Βρετανικό στρατό, το διαζύγιο των γονιών του, την αποξένωσή του από τον πατέρα του και τον εθισμό του στην ηρωίνη.

«Μία σκληρή μα ταυτοχρόνως και τρυφερή ιστορία που απευθύνεται τόσο στο θέμα του εθισμού αλλά και την εμπειρία του πολέμου», δήλωσε ο Χάρντι. «Εντυπωσιάστηκα ιδιαιτέρως από τη δουλειά του Anthony και τη γραφή του, που εξιστορεί με τέτοιον ιδιαίτερο τρόπο τις εμπειρίες του. Θεωρώ πως είναι μία πολύ σημαντική φωνή που πρέπει να ακουστεί κι ένα ξεχωριστό βιβλίο».

Θυμίζουμε ότι θα δούμε τον Χάρντι από την προσεχή Πέμπτη σε ένα ακόμη πολεμικό φιλμ, το πολυαναμενόμενο "Dunkirk" του Κρίστοφερ Νόλαν, ως έναν πιλότο της Royal Air Force.

Ο O’Connor επιπλέον δήλωσε για την ταινία: «Τα απομνημονεύματα του Anthony ήταν έρωτας με την πρώτη σελίδα. Μια άμεση καταγραφή ενός από τους πιο αιματοβαμμένους πολέμους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, από έναν εθισμένο στην ηρωίνη δημοσιογράφο. Νιώθω προνομιούχος για την ευκαιρία που μου δίνεται να μεταφέρω αυτό το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη, το οποίο σε στοιχειώνει και σε συγκινεί, δείχνοντας την ανθρωπιά σε όλο της το εύρος.

Ο Anthony Loyd γεννήθηκε σε οικογένεια με στρατιωτική παράδοση και μεγάλωσε με ιστορίες για πολέμους και προγονικούς ήρωες. Πάντοτε ήθελε να βιώσει έναν πόλεμο από το μέτωπο οπότε έφυγε από την Αγγλία στην ηλικία μόλις των 26 χρόνων για να καταγράψει τον πόλεμο στη Βοσνία, όπου είδε από πρώτο χέρι τις συγκρούσεις Σέρβων, Κροατών και Βοσνίων μουσουλμάνων. Εθισμένος στην αδρεναλίνη του πολέμου, γύρισε στην πατρίδα του, όπου βίωσε έναν προσωπικό αγώνα με την κατάχρηση ουσιών. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos