O Ταραντίνο σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας

Published: 26 Oct 2015, 13:18
Συντάκτης:

Σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας  που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στους δρόμους της Νέας Υόρκης συμμετείχε  ο Κουέντιν Ταραντίνο, ενώνοντας τη φωνή του με 300 περίπου διαδηλωτές κατά της αυθαιρεσίας της εξουσίας.

«Είμαι ένα ανθρώπινο ον με συνείδηση» ανέφερε ο βραβευμένος με όσκαρ σκηνοθέτης, που έφτασε στο Μανχάταν από την Καλιφόρνια αποκλειστικά για την πορεία. «Και αν πιστεύεις ότι συμβαίνει ένας φόνος τότε θα πρέπει να ξεσηκωθείς και να επαναστατήσεις . Είμαι εδώ για να δηλώσω ότι είμαι από την πλευρά των δολοφονηθέντων», συνέχισε.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση διαμαρτυρίας της ομάδας RiseUpOctober που έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, με αίτημα των διαδηλωτών την απόδοση δικαιοσύνης για τους ανθρώπους που έχουν σκοτωθεί από πυρά των οργάνων της τάξης.

Η διαδήλωση έλαβε χώρα μόλις τέσσερις μέρες μετά το θάνατο ενός Νεοϋορκέζου αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος  από τα πυρά ενός μοτοσικλετιστή κατά τη διάρκεια καταδίωξής του.

 Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός αυτό, ο Ταραντίνο ανέφερε τα εξής:  «Είναι ατυχές το timing, αλλά έχουμε τρέξει σε όλες αυτές τις οικογένειες για να πούμε τις ιστορίες τους. Το ότι σκοτώθηκε ο εν λόγω αστυνομικός, είναι επίσης μια τραγωδία».

Με τη σειρά της πάντως, η ένωση αστυνομικών καλεί τους συναδέλφους να μποϊκοτάρουν τις ταινίες του δημοφιλούς σκηνοθέτη, κάτι που μάλλον αποτελεί για εκείνον την καλύτερη διαφήμιση για την ταινία του “The Hateful Eight”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos