O μύθος John Cleese των Monty Pythons στο Ηρώδειο

Published: 25 Feb 2019, 18:14
Συντάκτης:

«Τελευταία φορά που θα με δείτε πριν πεθάνω» είναι ο τίτλος της περιοδείας του θρυλικού κωμικού Τζον Κλιζ. Η οποία φέτος μπαίνει στον έκτο χρόνο της, κάτι που σημαίνει ότι αρκετός κόσμος στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ είδε για πολλές «τελευταίες» φορές τον συνιδρυτή των Monty Python. Για τους Έλληνες όμως θα είναι κυριολεκτικά η πρώτη και η τελευταία φορά που θα μπορέσουν να απολαύσουν το καυστικό χιούμορ του Κλιζ, όταν ο 79χρονος Βρετανός πατήσει στη σκηνή του Ηρωδείου, στις 20 Σεπτεμβρίου.

<a href="/en/nea/pethane-o-teri-tzooyns-ton-monty-python/62010">Πέθανε ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python</a>ΣΧΕΤΙΚΑΠέθανε ο Τέρι Τζόουνς των Monty Python

Πριν από μερικές μέρες το υπουργείο Πολιτισμού, μετά και την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΚΑΣ, ενέκρινε την παραχώρηση του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού για τη θεατρική παράσταση «John Cleese live at Acropolis» για τις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Η παράσταση διοργανώνεται από την εταιρεία The Hub Events, στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα.

O διάσημος κωμικός έγραψε ιστορία με τους Moντι Πάιθον και διαμόρφωσε το είδος της κωμωδίας που κινείται γύρω από το μαύρο χιούμορ, τις βωμολοχίες, τον θάνατο και την πρόκληση με κάθε τρόπο. Ο Τζον Κλιζ απομυθοποίησε κάθε βρετανικό τοτέμ, αρνούμενος μέχρι σήμερα τον τίτλο του ιππότη και του βαρώνου που του προσφέρθηκαν από τη Βρετανία. Στις καλύτερες στιγμές του συγκαταλέγονται ο ρόλος του διευθυντή στην κωμική σειρά «Fawlty Towers», οι εμφανίσεις του ως «Q» στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και, βέβαια, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που είχε στην ταινία «Το ψάρι που το έλεγαν Γουάντα». Τα τελευταία χρόνια ο Κλιζ γυρίζει τον κόσμο με τις ζωντανές παραστάσεις του, πριν από έξι μήνες δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει τη Βρετανία για την Καραϊβική, ενώ ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές του Brexit.

Με εκδηλώσεις σε όλο το φάσμα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης σχεδιάζει το Βρετανικό Συμβούλιο να γιορτάσει τα 80 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των δράσεων, που ακόμη διαμορφώνεται και θα ανακοινωθεί επισήμως αργότερα, θα περιλαμβάνει κινηματογραφικά αφιερώματα και προβολές, τη μετάκληση Βρετανών χορευτών στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την εκ νέου εμφάνιση των Drum Works με εργαστήρια στην Εθνική Λυρική Σκηνή, συνεργασίες με την Εθνική Βιβλιοθήκη, μια μεγάλη εικαστική έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη και συνέργειες με ελληνικούς φορείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos