Ο Μελ Γκίμπσον και ο Σον Πεν δημιούργησαν το Λεξικό της Οξφόρδης

Published: 4 Aug 2016, 19:20
Συντάκτης:

Ο Μελ Γκιμπσον και ο Σον Πεν θα υποδυθούν τους δύο δημιοργούς του διάσημου Oxford English Dictionary στην ταινία «Professor and the Madman».

<a href="/en/tainies/desperation-road/69076">Desperation road</a>ΣΧΕΤΙΚΑDesperation road

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γκίμπσον αγόρασε τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Σάϊμον Γουίντσεστερ («The Surgeon of Crowthorne: A Tale of Murder, Madness and the Love of Words») και θα  ενσαρκώσει τον καθηγητή Τζέιμς Μάρεϊ που ξεκίνησε να δουλεύει το λεξικό το 1857, αν και τελικά χρειάστηκαν 70 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Χιλιάδες εθελοντές στέλνουν ερμηνείες διάφορων λέξεων με σκοπό να συμβάλουν στο έργο και ο πιο παραγωγικός από αυτούς είναι ο Γ.Τ. Μάινορ, ρόλο στον οποίο είναι πολύ κοντά να συμφωνήσει ο Σον Πεν.

Στις επανειλημμένες κρούσεις του Τζέιμς Μάρει για προσωπική συνάντηση η απάντησή του είναι πάντα αρνητική, διότι βρίσκεται έγκλειστος σε άσυλο για επικίνδυνους φρενοβλαβείς...

Θα σκηνοθετήσει ο σεναριογράφος του «Apocalypto», Φαρχάντ Σαφίνια, προφανώς υπό την επίβλεψη του ίδιου του Μελ Γκίμπσον, ο οποίος φέτος επιστρέφει στην σκηνοθεσία με το «Hacksaw Ridge».

Update 31/1/19: Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, το φιλμ κατάφερε προφανώς να ολοκληρωθεί και από το τρέιλερ δεν είσαι σίγουρος τι μπορείς να περιμένεις. Λίγη συγκίνηση, λίγη γραφικότητα, θα δείξει. Έχει προγραμματιστεί για την Ιταλία στις 7 Μαρτίου και την Ολλανδία στις 2 Μαϊου μέχρι στιγμής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos