Midnight Express Presents: A Clockwork Orange

Published: 7 Dec 2018, 21:44
Συντάκτης:

Οι μεταμεσονύχτιες προβολές της κινηματογραφικής λέσχης Midnight Express συνεχίζονται και φέτος στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ, με συντονιστή τον κριτικό κινηματογράφου, Άκη Καπράνο.

Μία ταινία κάθε Σάββατο (ίσως προστεθούν και κάποιες Παρασκευές, διότι το ενδιαφέρον δείχνει να υπερβαίνει τις προσδοκίες), μέχρι τα τέλη του Μαΐου. Αυτό το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου:

To θρυλικό "Clockwork Orange"/1971 ! 

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες, το δυστοπικό αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ θα προβληθεί αυτό το Σάββατο για μια και μοναδική προβολή σε αποκατεστημένη κοπιά 2Κ με νέα μετάφραση, βασισμένη στον υποτιτλισμο του 1973 που είχε επιμεληθεί ο Διονύσης Μαρτινέγκος.

Η κινηματογραφική μεταφορά του Κιούμπρικ ακολουθεί πιστά την αφήγηση του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τα μάτια του 15χρονου Άλεξ Ντελαρτζ (ο συγκλονιστικός Μάλκομ Μακ Ντάουελ), αρχηγού μιας συμμορίας εφήβων, καθώς περιπλανιέται στους δρόμους μιας αμοραλιστικής κοινωνίας αναζητώντας φρικτές απολαύσεις. Και όταν συλλαμβάνεται και φυλακίζεται για την παραβατική συμπεριφορά του, το Κράτος αναλαμβάνει να τον συμμορφώσει. Αλλά με ποιο κόστος; Και ποιος είναι τελικά Άνθρωπος; Αυτός που επιλέγει συνειδητά να είναι κακός ή εκείνος που του επιβάλλεται η "ορθή" συμπεριφορά;



Σκηνοθεσία:Στάνλεϊ Κιούμπρικ 
Μουσική: Γουόλτερ Κάρλος
Πρωταγωνιστούν:Μάλκομ Μακ Ντάουελ, Ντέιβιντ Πρόοζ, Μάικλ Μπέητς, Πάτρικ Μαγκί, Γουόρεν Κλάρκ
Διάρκεια:136 λεπτά

ΑΑΒΟΡΑ (Ιπποκράτους 180 - Μετρό Αμπελοκήπων)
Κρατήσεις εισιτηρίων: 2106463271
Ωρα έναρξης: 00:30 μετά τα μεσάνυχτα
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos