Η Τζέιν Κάμπιον πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

Published: 7 Jan 2014, 13:26

Η Τζέιν Κάμπιον ορίστηκε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος για το 67ο Φεστιβάλ των Καννών που θα διεξαχθεί τον Μάιο.

Η 59χρονη ΝεοΖηλανδή δημιουργός, είναι η μόνη γυναίκα σκηνοθέτης που έχει τιμηθεί με Χρυσό Φοίνικα (το 1993 για το «The Piano» εξ ημισείας με το «Farewell My Concubine» του Τσεν Κάιγκε), ενώ στην περυσινή διοργάνωση υπήρξε Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διαγωνιστικού Προγράμματος Μικρού Μήκους ταινιών.

Με λιγοστές ταινίες στη φιλμογραφία της, η (βραβευμένη με Όσκαρ σεναρίου για το "The piano") Κάμπιον σκηνοθέτησε τελευταία φορά μεγάλου μήκους με το προτεινόμενο για Όσκαρ κοστουμιών, Bright Star/2009, αλλά έκλεψε την παράσταση πέρυσι με την προτεινόμενη δις για Χρυσή Σφαίρα, εξαιρετική τηλεοπτική μίνι σειρά "Top of the lake".

Update 29/3/14: Η Αντρέα Άρνολντ θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής της «Semaine de la Critique», του επίσημου τμήματος του Φεστιβάλ Καννών, «Εβδομάδα Κριτικής». Η Βρετανίδα σκηνοθέτης των «Red Road», «Fish Tank» και «Wuthering Heights» πέρυσι ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος στις Κάννες. Η Άρνολντ αναδείχθηκε μέσα από το Φεστιβάλ, καθώς η μικρού μήκους της, «Milk», έκανε στην Εβδομάδα Κριτικής, την πρεμιέρα της το 1998 και, το «Red Road» το 2006  και το «Fish Tank» το 2009 τιμήθηκαν στις Κάννες με το Βραβείο της Επιτροπής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos