"Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν" στο Λοκάρνο

Published: 13 Jul 2018, 11:42
Συντάκτης:

Μετά τον Σύλλα Τζουμέρκα, την Αθηνά Τσαγγάρη, τον Φίλιππο Τσίτο, την Ζακλίν Λέντζου και τον Στέργιο Πάσχο, άλλος ένας Έλληνας δημιουργός θα διαγωνιστεί στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Πρόκειται για τον 27χρονο Βασίλη Κεκάτο και την μικρού μήκους ταινία του, «Η Σιγή των Ψαριών όταν Πεθαίνουν». Πρόκειται για την μοναδική ελληνική συμμετοχή στο φετινό 71ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο που διαγωνίζεται για τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον προσεχή Αύγουστο (1-11/8) στην ελβετική πόλη .

Ο Βασίλης σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου και η πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Ανάδρομος» (2015) συμμετείχε στο Φεστιβάλ Δράμας αλλά και στις Νύχτες Πρεμιέρας. Η δεύτερη ταινία του «Zero Star Hotel» το 2016, κατάφερε να ξεχωρίσει στον διαγωνισμό «What’s Next?» του Φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας μια υποτροφία από το Sundance Institute. Είναι ο εμπνευστής και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SeaNema Open Air Film Festival, ενός πρωτότυπου φεστιβάλ που μετατρέπει τις παραλίες της Κεφαλλονιάς σε ανοιχτά σινεμά, φιλοξενώντας παράλληλα και διαγωνιστικό τμήμα.

Στη σύνοψη της ταινίας, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, η Αλεξάνδρα Κ*, ο Άγγελος Σκασίλας και ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, διαβάζουμε: "Ο Μάκης εργάζεται σε ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάσταση του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του" (...).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos