Η Κέρκυρα αναδείχθηκε σε κορυφαία κινηματογραφική τοποθεσία της χρονιάς

Published: 5 Dec 2018, 12:22
Συντάκτης:

Η Κέρκυρα κέρδισε τελικά τον τίτλο για την κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018, στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN). 

Την ελληνική πρόταση για την Κέρκυρα είχε υποβάλει το Hellenic Film Commission με αφορμή τα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «The Durrells» (Βρίσκεται ήδη στην 4η σεζόν, περισσότερα και τρέιλερ εδώ).

Το EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa. Πέρσι το Δίκτυο γιόρτασε την 10η επέτειο του με μια εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου και θέσπισε το βραβείο. Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα  επικρατώντας σε ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το γραφικό Ίνσμπρουκ στην Αυστρία. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos