"Ευτυχία" & "Μικρές ματιές στ' ανθρώπινα" στους κινηματογράφους

Published: 25 Jan 2014, 22:27

Στους κινηματογράφους προβάλλονται η ταινία του Αλεξάντερ Μεντβέντκιν, "Ευτυχία" και το σινεμά της Νάνσυ Σπετσιώτη, "Μικρές ματιές στ' ανθρώπινα" με πέντε ταινίες μικρού μήκους, σε ένα ενιαίο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 105'.

Ευτυχία (1934, 65'). Η ταινία «Ευτυχία» του Αλεξάντρ Μεντβέντκιν απεικονίζει τη ζωή ενός ζευγαριού στο πρώτο μέρος στην τσαρική Ρωσία και στο δεύτερο μέρος στην Ρωσία τον πρώτων χρόνων μετά την επανάσταση. Ο Κμιρ και η γυναίκα του Άννα δυο φτωχοί αγρότες ζώντας στη τσαρική Ρωσία δεν έχουν ακόμα ανακαλύψει τι είναι ευτυχία, αφού αναγκάζονται συνέχεια να πληρώνουν στο κράτος και στην εκκλησία. Έτσι η Άννα λέει στο Κμιρ, να ταξιδέψει για να την γνωρίσει και αν δεν τι βρει να μην γυρίσει πίσω. Ξεκινώντας το ταξίδι του θα βρεθεί μπροστά σ’ ένα πορτοφόλι γεμάτο χρήματα και για μια στιγμή θα πιστέψει ότι η ευτυχία είναι αυτό. Ξεκινάνε λοιπόν να κάνουν μια καινούρια αρχή καλλιεργώντας οι ίδιοι κάποια χωράφια, αγοράζοντας πρώτα ένα άλογο. Το κράτος και η εκκλησία όμως βλέποντας ότι η προσπάθεια τους επέφερε καρπούς, σπεύδουν για να αποκομίσουν τους φόρους τους μη μένοντας τίποτα γι’ αυτούς... 

Μπορείτε να την δείτε online στο video που ακολουθεί.

Μικρές ματιές στ' ανθρώπινα (2008-2013). Πέντε μικρού μήκους της Νάνσυ Σπετσιώτη. Αποχαιρετισμός στα όπλα (5'), Σ'ένα συνοριακό σταθμό (10'), Ουκ αν λάβοις (3'), Αντιπαροχή (17'), Τζαφάρ (3').

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos