Δείτε την "Παύση" δωρεάν στην Ταινιοθήκη

Published: 1 Mar 2019, 04:45
Συντάκτης:

To WIFT GR σας προσκαλεί στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή, την Κυριακή 3 Μαρτίου, και ώρα 17:00 το απόγευμα, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδoς (Ιερά Οδός 48, Mετρό Κεραμεικός). Η σκηνοθέτης θα παραστεί και θα προλογίσει την ταινία. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τη σκηνοθέτη, τους συντελεστές και το κοινό, που θα συντονίσουν μέλη του WIFT GR. Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση της σειράς προβολών H ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΑΤΙΑΣ που διοργανώνει το WIFT GR (Women in Film and Television – Greece). Η πρώτη εκδήλωση της σειράς, που έλαβε χώρα στις 3 Φεβρουαρίου 2019, είχε τόσο ενθουσιώδη ανταπόκριση από το κοινό που χρειάστηκε να επαναληφθεί.

Προβάλλουμε ταινίες φτιαγμένες από γυναίκες, με ανατρεπτικό βλέμμα, που προτείνουν μη στερεοτυπικές αντιλήψεις του φύλου και θέτουν ερωτήματα. Μετά την κάθε προβολή, ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Ξεκινώντας από την προβαλλόμενη ταινία, θέτουμε ερωτήματα και ανταλλάσσουμε απόψεις. Για το φύλο και τον κινηματογράφο, για τη δημιουργία, για τη θέαση και την αναπαράσταση, για τους κώδικες και την ανατροπή τους, για την καθημερινότητα και τα όνειρά μας.

Η ταινία «Παύση» της Τώνιας Μισιαλή συμμετείχε σε πάνω από 20 διεθνή φεστιβάλ και έλαβε 4 βραβεία: βραβείο FIPRESCI καλύτερης Ελληνικής ταινίας και βραβείο της ΕΡΤ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βραβείο της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το βραβείο Emerging Filmmakers στο Hellas FilmBox στο Βερολίνο.

Η «Παύση» είναι μια γυναικεία ιστορία που αγγίζει θέματα ταμπού, μεταξύ σαρκασμού και απελπισίας. Μια γυναίκα που μεγαλώνει, παγιδευμένη σε έναν ακραία καταπιεστικό γάμο, βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο εκδικητικής βίας. Σύντομα, πραγματικότητα και φαντασία συγχέονται.

Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το φιλμ και να δείτε το τρέιλερ.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos