"Birth of a nation": Από το Sundance στα Όσκαρ;

Published: 27 Jan 2016, 20:26
Συντάκτης:

Ε, λογικά του χρόνου, κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για την απουσία μαύρων συντελεστών από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ.

Αν κρίνουμε από την αίσθηση που έχει προκαλέσει στο φετινό Φεστιβάλ του Sundance και με το παρατεταμένο χειροκρότημα που ακολουθεί κάθε προβολή της, η ταινία του Nate Parker, «The Birth of a Nation», μάλλον βρήκαμε την μία από τις πιθανές διεκδικήτριες των βραβείων.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Nat Turner (Parker), ενός Αφροαμερικανού σκλάβου, ο οποίος ηγήθηκε επανάστασης στη Βιρτζίνια στα 1800. Μαζί με τον Parker, ο οποίος πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί, πρωταγωνιστούν οι Armie Hammer (Man from U.N.C.L.E, The lone ranger), Penelope Ann Miller (The Artist, Carlito’s way), Aja Naomi King (How to Get Away with Murder), Jackie Earle Harley (Watchmen), Μark Boone Junior (Sons of anarchy).

Η ταινία απoτελεί ένα ελεύθερο remake της ομώνυμης βωβής ταινίας του 1916 από τον D.W.Griffith, ενώ έσπασε το ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων για ταινία που προβλήθηκε ποτέ στο Sundance, καθώς την διανομή της ανέλαβε η Fox Searchlight έναντι 17,5 εκατομμυρίων, ενώ το Netflix έδωσε 20 εκατομμύρια αλλά έχασε τελικά την μάχη...

 

Update 22/6/16: Μπορεί ο Νέιτ Πάρκερ να δυσκολεύτηκε να βρει χρηματοδότες όταν έστηνε στην αρχή της την ταινία, όμως όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και από το σκληρό (αν και αρκετά πομπώδες και κάπως συναισθηματικά εκβιαστικό), τρέιλερ, η δυναμική που έχει αποκτήσει είναι πλέον καθαρά οσκαρική. Δεν αποκλείεται μάλιστα να «εκμεταλλευτεί» το ζήτημα του ρατσισμού που προέκυψε από πέρυσι με τις επιλογές της Ακαδημίας και τα «white Oscars», ώστε τα μέλη της να εξιλεωθούν –κατά κάποιο τρόπο- επιβραβεύοντας την ταινία με υποψηφιότητες.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos