Ξεκινά το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Published: 14 Nov 2020, 14:00

Τo 3ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας σας περιμένει από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου στο site του για να παρακολουθήσετε online και δωρεάν ολόκληρο το φετινό του πρόγραμμα, για παιδιά από ηλικίες 2 ετών και εφήβους.

<a href="/en/nea/5o-paidiko-kai-efiviko-festival-kinimatografoy-athinas/67258">5ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας</a>ΣΧΕΤΙΚΑ5ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Με ένα oversized πρόγραμμα που απευθύνεται για πρώτη φορά σε παιδιά ηλικίας από 2 ετών και πάνω, το φετινό μας Φεστιβάλ θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου online από τις 14 ως τις 22 Νοεμβρίου 2020. 

Πάνω από 70 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους περιμένουν τους μικρούς θεατές και το νεανικό κοινό να τις παρακολουθήσουν δωρεάν από τους υπολογιστές, τα tablet ή τα κινητά τους, ενώ αγαπημένες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταφερθούν σε διαδικτυακό περιβάλλον για μια διαφορετική αλλά συναρπαστική και ασφαλή εμπειρία για όλους. Σημαντικό μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ θα είναι προσβάσιμο και σε άτομα με αναπηρία, ενώ όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Φέτος, ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη σχέση των παιδιών με το περιβάλλον. Ταινίες που ευαισθητοποιούν για την ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση, αλλά και ταινίες που μπορούν να αλλάξουν τις καθημερινές συνήθειες όλων μας, όχι μόνο των παιδιών. Οπως οι μαθητές από την Κωνσταντινούπολη που ακολουθούν το παράδειγμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ και αναλαμβάνουν δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγήστο ντοκιμαντέρ «Θέλουμε το Μέλλον μας!» (We Want Our Future!) του Aτόμ Σασκάλ από την Τουρκία. Στο ντοκιμαντέρ «Μικροπλαστικά Παντού» (Microplastic Madness) των Ατσούκο Κουέρκ και Ντέμπι Λι Κόεν από τις ΗΠΑ, οι μαθητές της πέμπτης τάξης ενός Δημόσιου Σχολείου στο Μπρούκλιν γίνονται πολίτες-επιστήμονες και ακτιβιστές και προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα για την επιτακτική ανάγκη ενός Plastic Free Future.

Η προσβασιμότητα είναι προτεραιότητα στο 3ο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με τις ταινίες του να προβάλλονται όχι μόνο ελληνικά και αγγλικά, αλλά και γλώσσα easy2read για πρόσβαση σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση, αυτισμό και νοητική αναπηρία. Μπαίνοντας στο επίσημο site του Φεστιβάλ, εκεί όπου μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμά του αλλά και όλες τις οδηγίες για τη δωρεάν παρακολούθηση των ταινιών του, έχετε την επιλογή τριών γλωσσών: ελληνικά, αγγλικά και easy2read. Πατώντας πάνω στο κουμπί easy2read μπαίνετε στο Περιβάλλον Προσβάσιμης Πληροφορίας, όπου μπορείτε να διαβάσετε για κάθε μια από τις ταινίες μια «κοινωνική ιστορία» που διευκολύνει την κατανόηση της ταινίας ή την παρακολούθησή της από τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας το φεστιβάλ εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos