Βραβείο στο Τορόντο για το «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου

Published: 20 Sep 2022, 14:14
Συντάκτης:

Η μικρού μήκους «AirHostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου, άρεσε πολύ στο πρόσφατο Φεστιβάλ του Τορόντο, συζητήθηκε και κέρδισε βραβείο τιμητικής διάκρισης καλύτερης ταινίας.  

<a href="/en/festival-thessalonikis/64o-festival-thessalonikis-o-thanasis-neofotistos-skinothetei-ta-spot/68907">64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ</a>ΣΧΕΤΙΚΑ64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Ο Θανάσης Νεοφώτιστος σκηνοθετεί τα σποτ

Στο 47ο Φεστιβάλ της καναδικής πόλης που θεωρείται ένας από τους οσκαρικούς προπομπούς, το «AirHostess-737» διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 39 ταινίες και σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής «η τιμητική διάκριση καλύτερης ταινίας πηγαίνει σε ένα πολύ διασκεδαστικό και εξαιρετικά εκτελεσμένο πορτρέτο μιας αεροσυνοδού σε προσωπική κρίση».

Η ταινία του Νεοφώτιστου είχε πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο 75ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, ενώ στην Γαλλία κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το 28ο L’Etrange Festival. Το βραβείο υποστηρίζεται από το Γαλλικό κανάλι CANAL+.

Η ταινία αφορά μια αεροσυνοδό η οποία καταρρέει κατά την πτήση, πεπεισμένη ότι το πρόβλημά της είναι τα νέα της σιδεράκια, ενώ στην ίδια πτήση μεταφέρει το σώμα της μητέρας της για να την θάψει δίπλα στη γιαγιά της

Περισσότερα για το φιλμ σας έχουμε γράψει εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos