Βενετία 2023 - Ντέιβιντ Φίντσερ: «Θέλω τον θεατή ανήσυχο»

Published: 4 Sep 2023, 13:16
Συντάκτης:

Ο Ντέιβιντ Φίντσερ ήταν ξεκάθαρα το πρόσωπο της ημέρας χθες στο Φεστιβάλ Βενετίας παρουσιάζοντας τον Killer του και παρά την απουσία του Μάικλ Φασμπέντερ λόγω της απεργίας, έκλεψε την παράσταση στην συνέντευξη τύπου όπου εξήγησε τον τρόπο δημιουργίας της ταινίας του. Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα:

<a href="/en/nea/o-nteivint-fintser-diaskeyazei-alfrent-hitskok/69715">Ο Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Ντέιβιντ Φίντσερ διασκευάζει Άλφρεντ Χίτσκοκ

"Καταλαβαίνω και τους ηθοποιούς και τους σεναριογράφους για τον αγώνα που δίνουν, φυσικά και δημιουργεί προβλήματα σε όλη την βιομηχανία αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση, αλλά είμαι στενοχωρημένος, αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τους ενθαρρύνω να μιλήσουν, να ακουστούν τα αιτήματά τους παντού.

Δεν θεωρώ το Killer μια ταινία για έναν δολοφόνο, αλλά μια ταινία εκδίκησης. Με ενδιαφέρει το κλικ, η αλλαγή που συμβαίνει στο μυαλό του, στην κοσμοθεωρία του. Και τότε αρχίζει να ρισκάρει. Και αυτό το είδα σαν μια μεγάλη σκηνοθετική πρόκληση, αλλάζοντας το στυλ, το χρώμα, τον ήχο. Και φυσικά με βοήθησε πολύ η δουλειά που είχαμε κάνει στο Mindhunter με τον τρόπο σκέψης τόσων serial killers.

Μου αρέσει ότι συχνά ακούμε σε voice over στις ταινίες τις σκέψεις του ήρωα, και νομίζουμε όταν είναι αληθινές. Δεν πηγαίνει το δικό μας μυαλό ότι μπορεί να μάς λέει ψέματα. Αυτό το παιχνίδι μου άρεσε πολύ.

Η επιλογή του Μάικλ Φασμπέντερ για τον κεντρικό ρόλο ήταν η πρώτη μου επιλογή όταν μου ανατέθηκε το πρότζεκτ το 2019. Και κανένας άλλος. Δεν μπορώ να σκεφτώ ακόμα έναν ηθοποιό που να μπορεί να παίξει τόσο καλά και με τόση ακρίβεια και τις δύο πλευρές της φύσης του πρωταγωνιστή. Ο Μάικλ έχει έναν απίστευτο ερμηνευτικό έλεγχο. Το πρόσωπό του είναι μαζί και ποπ σταρ και κομψός τζέντλεμαν. Είναι και Τσάρλτον Χέστον και Λόρενς Ολίβιε μαζί. Τον είχα πρωτοδεί στο «Haywire» και είχα μείνει άφωνος.

Ολοι θέλουμε να δουλέψουμε με την Τίλντα Σουίντον. Η Τίλντα είναι μονόκερως. Είχα ξαναδουλέψει μαζί της στο «The Curious Case of Benjamin Button» και το μόνο που θυμάμαι από τις σκηνές της είναι να κοιτάω μαγεμένος το μόνιτορ..."

Πολλά περισσότερα και το τρέιλερ για το The Killer μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos