Θες να κάνεις ελληνική ταινία? Θα βάλεις ελληνικά τραγούδια!

Published: 4 Mar 2024, 15:08
Συντάκτης:

Πριν λίγα 24ωρα είχαμε την εθνικό-θρησκευτική παρέμβαση του κόμματος Νίκη εναντίον της αφίσας για την ταινία της Ελίνας Ψύκου, «Αδέσποτα κορμιά», η οποία είχε ακολουθήσει την προ μερικών εβδομάδων ιστορικο-πατριωτική ανησυχία του ίδιου (εκλεγμένου στη Βουλή) κόμματος για την απεικόνιση του Μέγα Αλέξανδρου σε σειρά του Netflix.

To Yπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει με μια απόφαση εθνικής υπερηφάνειας. Νομοσχέδιο που έχει βγει στη διαβούλευση υποχρεώνει όλες τις ελληνικές ταινίες να ενσωματώνουν ελληνόφωνα τραγούδια ή ορχηστρική μουσική απόδοση ελληνόφωνου τραγουδιού σε ελάχιστο ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της μουσικής επένδυσης της ταινίας.

Αν θέλουν να πάρουν κρατική ενίσχυση. Αν και η παράγραφος 2 αναιρεί την παράγραφο 1.  

Άρθρο 12 Συγχρονισμός ελληνόφωνων τραγουδιών και ορχηστρικής μουσικής απόδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών σε οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες

1. Ελληνικές οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται με οποιοδήποτε τρόπο από τον δημόσιο τομέα κατά την έννοια της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (A΄ 143), υποχρεούνται να ενσωματώνουν ελληνόφωνα τραγούδια ή ορχηστρική μουσική απόδοση ελληνόφωνου τραγουδιού σε ελάχιστο ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της μουσικής επένδυσης της παραγωγής ή της ταινίας.

2. Η υποχρέωση ενσωμάτωσης ελληνόφωνων τραγουδιών ή ορχηστικής μουσικής απόδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών σε ελάχιστο ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της μουσικής επένδυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών και των κινηματογραφικών ταινιών της παρ. 1 δεν αποτελεί πρόσθετη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση αυτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos