ΣΕΙΡΕΣ

"Station Eleven" season 1: Post apocalyptic με ευαισθησίες

Published: 18 Dec 2021, 18:08
Συντάκτης:

Είκοσι χρόνια αφότου η «γρίπη της Τζόρτζια» αφάνισε το 99,9% του πληθυσμού, επιζώντες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, προσπαθούν να ξαναχτίσουν και να φανταστούν τον κόσμο από την αρχή, διατηρώντας όμως τα καλύτερα στοιχεία από αυτόν που χάθηκε.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Είναι ξεκάθαρο ότι το «Station Eleven», τη νέα σειρά του ΗΒΟ, την βλέπεις πλέον με διαφορετικό μάτι μετά την πανδημία, από ότι θα την αντιμετώπιζες πριν τον ερχομό του κορονοϊού. Βασίζεται βεβαίως σε βιβλίο της Έμιλι Μάντελ που εκδόθηκε το 2014 (και τιμήθηκε με το βραβείο Arthur C. Clarke για το καλύτερο λογοτέχνημα επιστημονικής φαντασίας) και τα γυρίσματα ξεκίνησαν από τα τέλη του 2019, όμως διακόπηκαν και ολοκληρώθηκαν σε συνθήκες πανδημίας.

Στο MOVE IT είδαμε τα πρώτα τρία επεισόδια από την Cosmote TV, η οποία θα το προβάλει στην Ελλάδα και καταθέτουμε την άποψή μας (προφανώς χωρίς spoilers) για μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς.

Την σειρά τρέχει ο Πάτρικ Σόμερβιλ της φήμης του The Leftovers (αλλά και τον Made For Love & Maniac), ενώ τα πρώτα επεισόδια έχουν σκηνοθετήσει ο Χίρο Μουράι του Atlanta και ο Τζέρεμι Ποντέσουα (με αρκετά επεισόδια από GOT, Boardwalk Empire, Dexter, Tudors και πολλά άλλα). Συνεργάτες υψηλού επιπέδου δηλαδή, γεγονός που φαίνεται ευδιάκριτο με το καλημέρα, σε μια παραγωγή πραγματικά υψηλών προδιαγραφών, με ρεραλισμό και λυρισμό στην αφήγηση και μαεστρική δουλειά στην μουσική υπόκρουση που ντύνει τις σκηνές.

Tο Station Eleven είναι η σειρά που μιλάει για πανδημία σε ένα κοινό που βιώνει ήδη μία, με τον όρο φυσικά της φουτουριστικής μυθοπλασίας. Ξεκινά με την έξαρση της πανδημίας, συνεχίζει με τα αποτελέσματά της 20 χρόνια μετά και την προσπάθεια της ανθρωπότητας να ξαναχτίσει το μέλλον της και να δομήσει την καθημερινότητά της πάνω στα νέα δεδομένα, χωρίς όμως να ξεχνά τις ανησυχίες της και την κουλτούρα της.

Καταφέρνει με ιδιαίτερα λειτουργικό μοντάζ και καθαροστημένα φλας μπακ να μας συστήσει τους χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν μελλοντικά και αποσπά ρυθμισμένες ερμηνείες συνόλου, με μοναδική μάλλον παραφωνία της Μακένζι Ντέιβις στον (σημαντικό όπως όλα δείχνουν) ρόλο της ενήλικης Κρίστεν, η οποία πείθει ελάχιστα στις εξάρσεις της.

Όλα όσα συμβαίνουν είναι αποτυπωμένα με μια εύπλαστη μελαγχολία και μια μάλλον πρωτόγνωρη ευαισθησία για σειρά του post apocalyptic είδους, που κερδίζει την προσοχή μας με άνεση.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV, το Σάββατο 18/12, στις 22.00 (COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο του Station Eleven θα είναι διαθέσιμο στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos