ΣΕΙΡΕΣ

"Spreadsheet": Δουλειά, παιδιά, σεξ. Με πρόγραμμα

Published: 16 Feb 2022, 21:42
Συντάκτης:

Ιδανική σειρά να την "ξεπετάξεις" σε μια μέρα, όπως ακριβώς η πρωταγωνίστρια τους παρτενέρ της στο σεξ. Οκτώ επεισόδια, μισή ώρα. H Κάθριν Πάρκινσον είναι καταπληκτική ως Λόρεν, μια δικηγόρος, χωρισμένη και μητέρα δύο κοριτσιών που αναζητά σαρκική ευχαρίστηση χωρίς την παραμικρή δέσμευση.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Η Πάρκινσον ξαναθυμάται το κωμικό timing από την εποχή του μυθικού "The IT crowd" ενώ κατηγοριοποιεί άνδρες σε ένα Excel, βαθμολογώντας υπέρ και κατά, συνήθειες και... μεγέθη. Μαζί με τη βοήθεια του κολλητού της και συνεργάτη της, Αλεξ, που προσπαθεί να την γλιτώσει από την άγνοιά της στα sex apps...

Κάθε επεισόδιο ξεκινά με μια σκηνή σεξ, πάντα κωμική και με ατάκες που δεν γράφτηκαν για να μας κάνουν να γελάσουμε, αλλά θα μπορούσε να τις ξεστομίσει οποιαδήποτε γυναίκα, χωρίς πάντα η κατάσταση να είναι για γέλια. Είναι αυθάδης, το αντίθετο του κλισέ και την ίδια στιγμή ανθρώπινη  χωρίς να εκβιάζει συναισθήματα αλλά ταυτόχρονα αρκούν μικρές στιγμές για να θυμηθείς ακριβώς ίδιες καταστάσεις που έχεις ζήσει.

Η Λόρεν είναι μια γυναίκα ελεύθερη που δεν το φωνάζει γιατί το θεωρεί απόλυτα φυσικό. Δέχεται σεξιστικές προσβολές για την ηλικία, το σώμα της, τις προτιμήσεις της στο σεξ αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να τις αντικρούσει. Απλά φεύγει και πάει παρακάτω.

Η παρουσία των δύο κοριτσιών της, ηλικίας 5 και 10 ετών, γεννά απολαυστικές καταστάσεις, σεξουαλικές συνεύρεσεις που αγγίζουν την αποτυχία (όταν δοκιμάζει τρίο, υπόσχεται στον εαυτό της να μην το ξανακάνει γιατί δεν αντέχει να την απογοητεύουν ταυτόχρονα δύο άνδρες)!

Το "Spreadsheet" είναι αστείο, δεν θέλει να εξηγήσει τίποτα, και φωτίζει διακριτικά και πάντα με αγάπη, την μητρότητα, την έννοια της οικογένειας και την ελευθερία των επιλογών μας. Το σεξ απλά τυχαίνει.

H αυστραλιανή σειρά των Darren Ashton και Kala Ellis, προβάλλεται απο την Cosmote tv.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos