Σεμινάρια σκηνοθεσίας με τον Νίκο Γραμματικό

Published: 2 Feb 2020, 17:41
Συντάκτης:

Η Ανοιχτή Τέχνη σας παρέχει Βεβαίωση Σπουδών στο σεμινάριο για σκηνοθεσία μικρού και μεγάλους μήκους με τον Νίκο Γραμματικό, τον εμβληματικό σκηνοθέτης του "Βασιλιά" και των "Απόντων".

Η περαίωση μιας ταινίας έγκειται στο βηματισμό με συγκεκριμένο στόχο. Όλα ξεκινούν από μια ιδέα η οποία προκύπτει από ένα βίωμα, μια παρατήρηση, ένα συναίσθημα ή τις σχέσεις που δημιουργούνται όταν το ένα εισβάλλει στο άλλο. Εφόσον η ιδέα συλληφθεί , στην περίπτωση που επιμένει και διογκώνεται στο εσωτερικό του δημιουργού, οφείλει να εκφραστεί. Το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί αν τελικά κατορθώσει ο καλλιτέχνης να στρέψει το βλέμμα του από τον εσωτερικό του κόσμο , στον κόσμο που τον περιβάλει. Να κάνει ένα παραπάνω βήμα από την ιδέα του, έτσι ώστε η συγκίνησή του να μεταφερθεί στην οθόνη.

Η έμπνευση παίρνει σάρκα και οστά όταν μορφώνεται δραματουργικά. Οι βασικές αρχές του δράματος συνιστούν την πρώτη ύλη για τη σύνθεση της ταινίας. Οι ήρωες που κάμπτονται από τη βαθύτερη ανάγκη τους ή κατευθύνουν τις βαθύτερες επιθυμίες τους, ενσωματώνονται στην πλοκή κάτω από την αφηγηματική σκοπιά του σκηνοθέτη που οδεύει προς ένα στόχο. Να μετατρέψει την ιδέα του σε πεπρωμένο και να το μοιραστεί με τους ήρωες του κινηματογραφώντας το.

Η ταινία είναι σαν ένα παζλ. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δεν κατέχει όλα τα κομμάτια. Η συναρμολόγησή του προϋποθέτει την εμπλοκή του σεναριογράφου , των ηθοποιών , του μοντερ , του φωτογράφου που ο καθένας θα προσθέσει το δικό του κομμάτι που χρειάζεται για να δοθεί στην ταινία το σχήμα , το όλον , το τέλος. Μια ομάδα πρέπει να δημιουργήσει τη δική της γλώσσα συνεννόησης και να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο συνεργασίας και συν-κίνησης. 

Δρομολογώντας τη δράση ,κάνεις τη δική σου πραγματικότητα ταινία, την ανάγεις σε ανώτερο επίπεδο ύπαρξης , τη μεταμορφώνεις σε ουσία έτσι που να απευθύνεται σε ένα επίπεδο αισθήσεων, αμφιβολιών και συναισθημάτων.

Συχνότητα: κάθε Δευτέρα 18:00 – 20:00. Διάρκεια:  3 μήνες. Έναρξη σεμιναρίου: Φεβρουάριος 2020

Εκδηλώστε ενδιαφέρον εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos