Saristra Festival 2019 στην Κεφαλλονιά

Published: 2 Aug 2019, 11:51
Συντάκτης:

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ελλάδα, δίνει ξανά (2-4 Αυγούστου) ζωή στο εγκαταλελειμένο χωριό των Παλιών Βλαχάτων Σάμης στην Κεφαλονιά για τρεις ημέρες γεμάτες μουσική, τέχνη, κινηματογράφο και πολλές παράλληλες δράσεις

Το Saristra Festival επιστρέφει για 7η φορά και προσπαθεί να ενώσει το παρελθόν του τόπου με το μεταμοντέρνο παρόν του φεστιβάλ, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε κάθε γωνιά του χωριού απολαμβάνοντας μουσικές, εκθέσεις, installations, διαλέξεις, μαθήματα yoga, προβολές ταινιών και πολλές ακόμα εμπειρίες - όλα με δωρεάν είσοδο.

Για όλα τα υπόλοιπα, μπορείτε να μπείτε στο σάιτ τους και να πληροφορηθείτε.

Το κινηματογραφικό κομμάτι του Saristra Festival θα κινηθεί με κύριο άξονα την θεματική της πρωτοπορίας. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι το ντοκιμαντέρ "Point Of No Return" για την ιστορική ηλιακή πτήση Solar Impulse, το "λπ-μία ταινία για την Λένα Πλάτωνος" το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για μία από τις πιο ιδιαίτερες μουσικούς της Ελλάδας και το “The Invisible hands” της Μαρίνας Γιώτη και του Γιώργου Σαλαμέ για τον Αμερικανό/Λιβανέζο μουσικό Alan Bishop που φτάνει στο Κάιρο λίγο μετά τις εξεγέρσεις του 2011 και συγκροτεί μια μπάντα με τρεις νέους τοπικούς μουσικούς.

Παράλληλα θα γίνει ειδική προβολή των ταινιών μικρού μήκους του Κεφαλονίτη σκηνοθέτη, Βασίλη Κεκάτου, διοργανωτή του SeaNema Open Air Film Festival και πρώτου Έλληνα σκηνοθέτη που βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα καλύτερης ταινίας μικρού μήκους του Φεστιβάλ Κανών. Ο Κεκάτος θα επιμεληθεί επίσης και ένα πρόγραμμα ταινιών μικρών μήκους από την εγχώρια παραγωγή των τελευταίων ετών.

Το MOVE IT βρέθηκε πέρυσι στην Σάμη, είδε, έγραψε.

Saristra Festival 2019. 2-3-4 Αυγούστου. Παλιά Βλαχάτα, Σάμη Κεφαλονιάς.

Powered by Onassis Culture. Συνδιοργάνωση: ΚΕΔΗΚΕ, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

www.saristrafestival.gr

www.facebook.com/SaristraFestival

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos