ΣΕΙΡΕΣ

"Redemption": Βρετανική εγγύηση

Published: 12 Jun 2022, 16:03
Συντάκτης:

Μια ντετέκτιβ από το Λίβερπουλ προσπαθεί να εξιχνιάσει το θάνατο της κόρης της, και να φτιάξει τη σχέση της με τα εγγόνια της τα οποία συναντάει για πρώτη φορά.

<a href="/en/nea/fallout-season-1-oi-fan-tha-apotheosoyn/69796">"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Fallout" season 1: Οι φαν θα το αποθεώσουν

H Paula Malcomson υποδύεται την πολύ αυστηρή και συγκροτημένη detective, Colette Cunningham, από το Liverpool, που αναγκάζεται να επιστρέψει στο Δουβλίνο, όταν λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από την Garda, το αστυνομικό σώμα της Ιρλανδίας, σχετικά με τον θάνατο της κόρης της.

Η επιστροφή της, και φυσικά ο θάνατος της, την κάνουν να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της ανύπαρκτης σχέσης που είχε με την κόρη της. Η Collete καλείται να εξιχνιάσει τη δολοφονία, μετά από 20 χρόνια που είχε να τη δει, ή να μιλήσει μαζί της, και να προσπαθήσει να χτίσει τη σχέση της με τα μέχρι τότε άγνωστα στην ίδια εγγόνια της, που περνάνε μια αρκετά δύσκολη εφηβεία.

Το Redemption ακολουθεί πιστά το ίδιο κλίμα με σχεδόν κάθε βρετανική αστυνομική σειρά που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια.  Πανομοιότυπες ιστορίες μυστηρίου σε μίνι σειρές έχουμε δει πλέον αρκετές φορές έτσι ώστε να μην καταφέρει να μας εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Δεν προσφέρει κάτι καινοτόμο στο είδος, το παρακολουθούμε όμως με αρκετό ενδιαφέρον, όπως θα κάναμε με οποιαδήποτε καλογυρισμένη τηλεοπτική εξιχνίαση μιας δολοφονίας .

 Όλες οι ερμηνείες, χωρίς  να πρόκειται για κάτι το εξεζητημένο, είναι πιστές στον ρόλο τους. Ο μόνος χαρακτήρας που ίσως δεν πείθει τόσο πολύ είναι της ίδιας της Malcomson, με την όχι και τόσο πετυχημένη προφορά του Λίβερπουλ, και με το γεγονός ότι είναι πολύ νέα για να πείσει σαν γιαγιά δύο έφηβων παιδιών.

Πέρα όμως από το μυστήριο της δολοφονίας της κόρης της, είναι και μία σειρά που εξετάζει ανθρώπινες σχέσεις.

Παρακολουθούμε το κατά πόσο θα μπορέσει αυτή η γυναίκα να κάνει αυτό στο οποίο αναφέρεται και ο τίτλος της σειράς: να εξιλεωθεί μέσα από την ευκαιρία που της δίνεται με τα εγγόνια της για το ότι απείχε ολοκληρωτικά από τη ζωή της κόρης της.

Όσοι διασκεδάζουν τέτοιου είδους σειρές είναι μια πολύ καλή επιλογή, που η εξιχνίαση του φόνου της νεαρής μητέρας θα κρατήσει το ενδιαφέρον τους μέχρι το τέλος.

Στα συν και το κομμάτι που κάνει αναφορά στις δυσκολίες των διαπροσωπικών σχέσεων που μπορούν να απομακρύνουν μια οικογένεια.

Όσοι όμως ψάχνουν για μια αστυνομική σειρά που έχει να δώσει κάτι καινούριο σε ότι έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα, είναι πιθανό να μην εντυπωσιαστούν ιδιαίτερα.

Η σειρά στριμάρει Cosmote TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos