ΣΕΙΡΕΣ

“Rap Sh!t” season 1: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν ήταν ποτέ πιο διασκεδαστικός

Published: 2 Sep 2022, 13:27
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ένα γυναικείο συγκρότημα ραπ προσπαθεί να τα καταφέρει στη μουσική βιομηχανία.

<a href="/en/home-cinema-streaming/shirley/69752">Shirley</a>ΣΧΕΤΙΚΑShirley

Άποψη: Εν μέσω του τρέχοντος τηλεοπτικού τοπίου που είναι γεμάτο με σειρές επιστημονικής φαντασίας, δράσης, εγκληματικότητας, δολοπλοκιών και αίματος, το “Rap Sh!t”  είναι σίγουρα ό,τι πιο fun θα δείτε αυτή την περίοδο.

Η κωμωδία του HBO Max είναι το πρώτο μεγάλο έργο της εκτελεστικής παραγωγού Issa Rae μετά το Insecure και ξεκινάει με την Shawna (Aida Osman), μια κοινωνικά συνειδητοποιημένη ράπερ, να ανακοινώνει την αποχώρησή της από τη ραπ σκηνή.

Μετά την επανασύνδεσή της με τη Mia (KaMillion), μια φίλη από το γυμνάσιο και νυν ανύπαντρη μητέρα που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μεταξύ της τέχνης του μακιγιάζ, μιας σελίδας OnlyFans και πλούσιων sugar daddies, η Shawna ανακαλύπτει ξανά την αγάπη της για τη ραπ. Οι δύο φίλες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό δίδυμο. Η αντίθεση ανάμεσα στο καλλιτεχνικό κομμάτι και την εμπορευματοποίηση, την πολιτική και την ψυχαγωγία γίνεται το κεντρικό  θέμα σε αυτή την πρωτότυπη παρουσίαση του σημερινού τοπίου της hip-hop και της μουσικής βιομηχανίας γενικότερα.

Η Osman και η KaMillion έχουν πολύ καλή χημεία. Οι αντίθετοι χαρακτήρες που υποδύονται προσπαθούν με διαφορετικούς τρόπους να αποκτήσουν ακόλουθους στα social media και θαυμαστές στην τοπική σκηνή του Μαϊάμι. Οι αντιφάσεις και οι διαφωνίες που συχνά μαθαίνουμε για τα ντουέτα ή τα groups των καλλιτεχνών αποκτούν εδώ περισσότερο ενδιαφέρον μέσα από την οπτική γωνία των δύο γυναικών.

Σε μια εποχή όπου οι γυναίκες ράπερ μοιράζονται χώρο, συνεργάζονται και κάνουν επιτυχία περισσότερο από ποτέ, το “Rap Sh!t” μοιάζει να γιορτάζει αυτή την πρόοδο και να αμφισβητεί τους όποιους περιορισμούς εξακολουθούν να υφίστανται για τις γυναίκες στο συγκεκριμένο είδος.

Οι διάλογοι είναι εύστοχοι και το Miami δεν μπορεί παρά να γοητεύσει κάθε θεατή. Ανάλογα με την ηλικία, κάποιος μπορεί να βρει την τεχνική της σειράς να παρουσιάζει τις περισσότερες σκηνές σαν να τραβήχτηκαν από κινητό τηλέφωνο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή μέσω συνομιλίας Facetime εξαντλητική ή ρεαλιστική.

Σε κάθε περίπτωση η σειρά είναι μια σύγχρονη απεικόνιση του τρόπου με τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι συνδέονται, επικοινωνούν και ακούνε μουσική σε όλο τον κόσμο.

Οπότε αν είστε έτοιμοι να γελάσετε, συντονιστείτε, ανακαλύψτε χαρακτήρες που θυμίζουν πολλούς από τους φίλους ή τους/τις πρώην σας και “κουνήστε το” μαζί με αυτό το αναπάντεχα απολαυστικό, μουσικό duo!

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos