Το "Πίσω από τις θημωνιές", η φωνή της ευρωπαίας γυναίκας

Published: 13 May 2023, 17:21
Συντάκτης:

Άλλη μια διάκριση για την ελληνική ταινία που έκοψε τα περισσότερα εισιτήρια την φετινή χρονιά, διαφορετικού είδους, αλλά εξίσου σημαντική.

<a href="/en/nea/piso-apo-tis-thimonies-ypopsifio-gia-kalytero-kastingk-eyropaikis-tainias/68658">Το «Πίσω από τις Θημωνιές» υποψήφιο για Καλύτερο Κάστινγκ ευρωπαϊκής ταινίας</a>ΣΧΕΤΙΚΑΤο «Πίσω από τις Θημωνιές» υποψήφιο για Καλύτερο Κάστινγκ ευρωπαϊκής ταινίας

Η ταινία "Πίσω από τις θημωνιές" της Ασημίνας Προέδρου είναι μία από τις 10 κινηματογραφικές ψηφίδες του φετινού ειδικού προγράμματος Europe! Voices of Women, ενός ψηφιδωτού χαρακτηριστικού της πολύμορφης γυναικείας δημιουργίας στη σημερινή Ευρώπη, με το οποίο το European Film Promotion ταξιδεύει για όγδοη χρονιά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σίδνεϊ Sydney Film Festival, από τις 7 έως τις 18 Ιουνίου 2023, προωθώντας το ευρωπαϊκό σινεμά στην Αυστραλία.
Η Ασημίνα Προέδρου έχει προσκληθεί στο Σίδνεϊ για να παρουσιάσει την ταινία της στο κοινό του Φεστιβάλ. 

H άποψη του MOVE IT για την ταινία
«Ευχαριστούμε το Φεστιβάλ για το βήμα προβολής που παρέχει σε 10 ταινίες από τις πιο υποσχόμενες Ευρωπαίες σκηνοθέτιδες», δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος του EFP, Sonja Heinen. «Με ταινίες από την Ιταλία έως τη Δανία και από την Ιρλανδία έως την Εσθονία», το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί ως πλατφόρμα για τις διαφορετικές εμπειρίες και αφηγήσεις των Ευρωπαίων γυναικών», δηλώνει ο διευθυντής του SFF, Nashen Moodley.

To φιλμ της Ελληνίδας δημιουργού θυμίζουμε ότι συγκέντρωσε τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, 17 συνολικά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

The book of Clarence

The book of Clarence

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Κατά τη διάρκεια της επί γης παρουσίας του Ιησού, ο παραβατικός δίδυμος αδερφός...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos