Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Published: 28 Feb 2024, 18:50
Συντάκτης:

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο γνωστός ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης.

Τη είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη έκανε γνωστή πριν από λίγο με ανάρτησή του ο γιος του επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης ο οποίος σε ένα instastory έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια».

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

 

 

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Kαι φυσικά τον θυμόμαστε από την παρουσία του στο Έτερος Εγώ που αποτέλεσε και την τελευταία δουλειά του.

Ενδεικτική φιλμογραφία

1970 Βαβυλωνία

1971 Παπαφλέσσας

1976 Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας

1979 Περιπλάνηση

1980 Θανάση, Σφίξε κι άλλο το Ζωνάρι

1981 Ο Σεξοκυνηγός

1982 Αρπα Colla

1982 Ο Ρεπόρτερ

1983 Ζητείται Δράκος

1983 Δάσκαλε, τι δίδασκες;

1985 Μια Γυναικάρα στα Μπουζούκια

1987 Made in Greece

1987 Τα Παιδιά της Χελιδόνας

1988 Τοπίο στην ομίχλη Γλάρος

1990 Βιοτεχνία Ονείρων

1991 Το Μετέωρο βήμα του Πελαργού

1993 Γυναίκες δηλητήριο

1994 Terra Incognita

1995 Ελεύθερη Κατάδυση

1995 Ο Τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ

1998 Το αίνιγμα

2001 Η φούσκα

2001 Μια μέρα τη νύχτα

2001 Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον

2010 Οι ιππείς της Πύλου

Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ. Σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos