Oscars 2021: Η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ μπήκε στο κλαμπ των μύθων

Published: 26 Apr 2021, 16:10
Συντάκτης:

H κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου ήταν μια από τις πιο ανοικτές σε προγνωστικά, όχι μόνο της χθεσινής βραδιάς για την απονομή των 93ων Όσκαρ, αλλά και των τελευταίων ετών σε κατηγορία ερμηνείας. 

<a href="/en/tainies/fargo/68599">Fargo</a>ΣΧΕΤΙΚΑFargo

Κυριολεκτικά, όλες οι υποψήφιες είχαν ελπίδες. H Άντρα Ντέι είχε κερδίσει στις Χρυσές Σφαίρες για το "The United States vs Billie Holiday". H χειμαρρώδης Βαϊόλα Ντέιβις είχε κερδίσει το Βραβείο της Ένωσης Ηθοποιών για το "Ma Rainey's Black Bottom". Η Κάρεϊ Μάλιγκαν είχε κερδίσει τα Ανεξάρτητα Αμερικανικά Βραβεία για το "Promising Young Woman" και εθεωρείτο το πρώτο φαβορί. Η βραβευμένη στην Βενετία Βανέσα Κίρμπι έδωσε την ερμηνεία της ζωής της στο "Pieces of a woman".

Η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ ήταν αυτή όμως που χαμογέλασε στο τέλος για το "Nomadland" και δικαιολογημένα, με άλλη μια φυσική και άρτια ερμηνεία, αυτό είναι και το γνώρισμα αυτής της αφοπλιστικής ηθοποιού: το κάνει να φαίνεται τόσο απλό, πέρα από μανιέρες. 

Ήταν το τρίτο Όσκαρ της καριέρας της μετά από αυτό για Α' Γυναικείο Ρόλο στο «Fargo» του 1996 και ξανά για Α' Γυναικείο Ρόλο στο «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι» το 2017. Συνολικά το τέταρτο, καθώς ως παραγωγός του Nomadland, της πιστώνεται και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. 

Μάλιστα, προσπερνά στο νήμα την Μέριλ Στριπ, η οποία έχει επίσης τρία Όσκαρ, δύο για Α' Γυναικείο Ρόλο ("Sophie's choice" & "Iron Lady") και ένα για Β' Γυναικείο Ρόλο («Κράμερ εναντίον Κράμερ»), ενώ βρίσκεται πίσω μόνο από την Κάθριν Χέπμπορν που μετράει συνολικά τέσσερα Οσκαρ, όλα για Α' Γυναικείο Ρόλο («Morning Glory», «Guess Who's Coming to Dinner», «The Lion in the Winter» και «On Golden Pond»).

Η Φράνσες ΜακΝτόρμαντ ισοφαρίζει και το ρεκόρ του Ντάνιελ Ντέι Λιούις (με τρία Οσκαρ κι αυτός Α' Ανδρικού Ρόλου), ενώ είναι η πρώτη ηθοποιός (μεταξύ γυναικών και ανδρών) που κερδίζει Οσκαρ Α' Ρόλου από την ταινία που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά το 2004 και την Χίλαρι Σουάνκ για το "Million Dollar Baby".

Oscars 2021: Οι ανατροπές ήταν αρκετές (vids)

Oscars 2021: Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες

Oscars 2021: Ο Άντονι Χόπκινς έγινε ο γηραιότερος νικητής του θεσμού και μας ευχαριστεί

Η τελετή των φετινών Όσκαρ θα μεταδοθεί ξανά (με ελληνικούς υπότιτλους) σήμερα Δευτέρα 26/4 στις 20.00, στο Cosmote Cinema Oscars.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos