Οι καλύτερες ταινίες του 2023 από το Cahiers Du Cinéma

Published: 4 Dec 2023, 17:30
Συντάκτης:

Όπως κάθε χρόνο, το σινεφίλ γαλλικό περιοδικό Cahiers du Cinema δημοσιοποιεί  πρώτο την λίστα του με τις κορυφαίες ταινίες της χρονιάς. 

<a href="/en/nea/oi-nikites-ton-vraveion-tis-enosis-senariografon-amerikis/69754">Οι νικητες των βραβείων της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟι νικητες των βραβείων της Ενωσης Σεναριογράφων Αμερικής

Παρά τις αλλαγές στην συντακτική του ομάδα, διατήρησε και φέτος το αναγνωρίσιμο εκλεκτικό κινηματογραφικό προφίλ του και σίγουρα οι περισσότερες από τις επιλογές του θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με όσες λίστες θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. 

Φέτος αποφάσισαν να αναδείξουν καλύτερη ταινία της χρονιάς, ένα φιλμ που είδαν ελάχιστοι. Το Trenque Lauquen έκανε την πρεμιέρα του στο περυσινό Φεστιβάλ Βενετίας -στο τμήμα Ορίζοντες- και διαρκεί συνολικά, χωρισμένη σε δύο μέρη, 260 λεπτά. Η ταινία της Λόρα Σιταρέλα από την Αργεντινή αφηγείται την ιστορία της εξαφάνισης μιας γυναίκας και των δύο αντρών που την αναζητούν, ο καθένας δεμένος μαζί της με διαφορετική ιστορία αγάπης.

Όσον αφορά στην υπόλοιπη λίστα, γνωστά και πιθανά arthouse διαμαντάκια και ένας Σπίλμπεργκ (που μάλλον πήρε φέτος διανομή στη Γαλλία) για το ξεκάρφωμα: 

1. Trenque Lauquen της Λόρα Σιταρέλα

2. Κλείσε τα Μάτια του Βίκτορ Ερίθε

3. Η Ανατομία μιας Πτώσης της Ζιστίν Τριέ

4. The Fabelmans του Στίβεν Σπίλμπεργκ

5. Πεσμένα Φύλλα του Ακι Καουρισμάκι

6. Désordres του Σιρίλ Σομπλίν

7. Do Not Expect Too Much from the End of the World του Ράντου Ζούντε

8.The Temple Woods Gang του Ραμπάχ Αμέρ-Ζαϊμέτσε

9. Πέρσι το Καλοκαίρι της Καρτίν Μπρεγιά

10. Un Prince του Πιερ Κρετόν

10. Showing Up της Κέλι Ράιχαρντ

tags: 
Πρώτη δημοσίευση: 4 Dec 2023, 17:30
Ενημέρωση: 4 Dec 2023, 17:30
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
memory, από την Spentzos memory, από την Spentzos