Ο Βασίλης Κατσούπης ολοκλήρωσε το «Inside» με τον Ουίλεμ Νταφόε

Published: 4 Jun 2021, 17:26
Συντάκτης:

Η πρώτη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Βασίλη Κατσούπη («Ο Φίλος μου ο Larry Gus»), ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στην Κολωνία της Γερμανίας, με πρωταγωνιστή τον Ουίλεμ Νταφόε, σε σενάριο του Μπεν Χόπκινς, βασισμένο σε μια ιδέα του ίδιου του σκηνοθέτη.

<a href="/en/nea/oyilem-ntafoe-kai-azia-artzento-sti-nea-tainia-toy-eimpel-ferara/69485">Ουίλεμ Νταφόε και Άζια Αρτζέντο στη νέα ταινία του Έιμπελ Φεράρα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟυίλεμ Νταφόε και Άζια Αρτζέντο στη νέα ταινία του Έιμπελ Φεράρα

'Οπως πληροφορηθήκαμε από το Screen International< πρώτη για την πρώτη αγγλόφωνη ταινία της ελληνικής εταιρείας παραγωγής Heretic, και πρόκειται για ένα δραματικό θρίλερ που εξιστορεί την περιπέτεια ενός επίδοξου ληστή έργων τέχνης, ο οποίος, στην προσπάθειά του να κλέψει έργα τέχνης ανεκτίμητης αξίας, παγιδεύεται σε ένα πολυτελές ρετιρέ στη Νέα Υόρκη.

«Το “Inside” είναι η πρώτη αγγλόφωνη ταινία που αναπτύξαμε στην Heretic από την αρχή ώς το τέλος. Γράψαμε το σενάριο με τον Ουίλεμ στο μυαλό μας για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ενώ έμοιαζε απίθανο, με κάποιο μαγικό τρόπο όλα έγιναν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Είναι πολύ σημαντικό που ένας Έλληνας σκηνοθέτης μπόρεσε να κάνει το ντεμπούτο του υπό αυτές τις συνθήκες σε ένα πρότζεκτ απαιτήσεων», δήλωσε ο παραγωγός και συνιδρυτής της Heretic, Γιώργος Καρναβάς.

Διευθυντής φωτογραφίας ο Στίβεν Άνις, με πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές στα "Color out of space", "I am mother", "Kissing Candice".

Η ταινία έγινε με τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, με την υποστήριξη των Creative Europe MEDIA, Eurimage και του ΕΚΟΜΕ.

Update: Η ταινία εξασφάλισε διανομή στις ΗΠΑ και στον Καναδά μέσω της Focus Features, ενώ τη διανομή της στον υπόλοιπο κόσμο ανέλαβε η Universal International. Aναμένεται στις αμερικάνικες αίθουσες στις 10 Μαρτίου. Mία ημέρα νωρίτερα θα την δούμε στα ελληνικά σινεμά

Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos