HOME CINEMA

O Πολάνσκι πήρε Σεζάρ σκηνοθεσίας παρά την κατακραυγή

Published: 29 Feb 2020, 04:59
Συντάκτης:

Ο Ρομάν Πολάνσκι βραβεύτηκε τελικά με το Σεζάρ σκηνοθεσίας για το «J’accuse», παρά τις αντιδράσεις πολλών επωνύμων για το γεγονός πως βρεθηκε καταρχήν προτεινόμενος στα φετινά γαλλικά «Όσκαρ», ενώ η ίδια η επιτροπή των Σεζάρ παραιτήθηκε (και ενώ η ίδια τον είχε προτεινόμενο εξ’αρχής…). Από τα 12 βραβεία για οποία είχε προταθεί, η ταινια του ¨Πολάνσκι, πήρε επίσης διασκευασμένο σενάριο και κοστούμια.

<a href="/en/synenteyxeis/roman-polanski-simera-mporoyme-na-krinoyme-ta-panta/61903">"Ρομάν Πολάνσκι: "Σήμερα μπορούμε να κρίνουμε τα πάντα"</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ρομάν Πολάνσκι: "Σήμερα μπορούμε να κρίνουμε τα πάντα"

Το «Les Miserables» βραβεύτηκς ως καλύτερη ταινία, αποσπώντας επίσης το βραβείο κοινού, αυτό του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου (Aλέξις Μανεντί) και μοντάζ.

Ούτε ο Πολάνσκι, ούτε κανείς άλλος από την ομάδα του φιλμ βρέθηκαν στην απονομή.

Το «La belle epoque» του Νικολά Μπεντός κέρδισε πρωτότυπο σενάριο, β’ γυναικείο (Φανί Αρντάν) και καλλιτεχνική διεύθυνση, ενώ η Σελίν Σιαμά για το υποψήφιο με 10 Σεζάρ, «Portrait Of A Lady On Fire», έφυγε μόνο με το βραβείο φωτογραφίας. Έκπληξη στο α’ γυναικείο με την Αναϊς Ντεσμουστιέ του «Alice And The Mayor».

Ο βασικός ρόλος πήγε στον Ρόσντι Ζεμ για το “Oh Mercy» του Αρνό Ντεσπλεσάν, ενώ ο β’ ανδρικός στον Σουάν Αρλό από το «By the grace of God» του Φρανσουά Οζόν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos