ΣΕΙΡΕΣ

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά

Published: 2 Sep 2018, 16:02
Συντάκτης:

Ο David Cronenberg, που από την δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα έχει συνδέσει το όνομά του με ταινίες που κινούνται στον σωματικό τρόμο και στην επιστημονική φαντασία, θα είναι υπεύθυνος για την δημιουργία τηλεοπτικής σειράς.

Ο καναδός σκηνοθέτης καλτ ταινιών, όπως το «Crash», το «Videodrome» ή το «The Fly», βρίσκεται στην Βενετία αυτές τις μέρες για να παραλάβει το βραβείο συνολικής προσφοράς, όπως και η Vanessa Redgrave. Σε μία συζήτηση που διοργάνωσε το φεστιβάλ για το μέλλον του σινεμά, ανέφερε ότι σχεδιάζει ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες πληροφορίες, γιατί όπως είπε «δεν μπορώ να μιλήσω ακόμα». Μέχρι τώρα έχει σκηνοθετήσει επεισόδια για σειρές, αλλά ποτέ δεν έχει αναλάβει ο ίδιος την δημιουργία ενός τηλεοπτικού προϊόντος. Είχε ακουστεί μάλιστα ότι του είχε προταθεί η σκηνοθεσία της δεύτερης σεζόν του «True Detective», αλλά την απέρριψε γιατί δεν του άρεσε το σενάριο. Πιθανόν βέβαια να είχαμε δει καλύτερα αποτελέσματα από την αρκετά πιο αδύναμη, σε σχέση με την 1η, 2η σεζόν.

Κατά την διάρκεια της ίδιας συζήτησης, ο σκηνοθέτης επανέλαβε τις αρκετά προκλητικές, ομολογουμένως, δηλώσεις του σχετικά με τον θάνατο του σινεμά, τουλάχιστον όπως το ξέρουμε μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες, και πως δεν τον ενδιαφέρει αν συμβεί (χαρακτηριστικά είχε δηλώσει πριν ένα μήνα ότι «αν όλες οι ταινίες εξαφανίζονταν μέσα σε μία νύχτα, δεν θα με ένοιαζε. Το σινεμά δεν είναι η ζωή μου»). Ωστόσο διευκρίνισε πως δεν θεωρεί ότι πράγματι θα πεθάνει, αλλά ότι εξελίσσεται.

«Στις μέρες μας οι τηλεοπτικές οθόνες γίνονται όλο και πιο μεγάλες, με αποτέλεσμα η διαφορά μεταξύ σινεμά και το να βλέπεις στο σπίτι σου να έχει γίνει μικρή». Όπως είπε αυτό αντανακλάται και στην νέα γλώσσα που πλέον χρησιμοποιούν οι σκηνοθέτες. «Ο κανόνας έλεγε ότι τα close-ups γίνονται μόνο στην τηλεόραση, όχι στις κινηματογραφικές ταινίες. Αλλά πλέον δεν υπάρχει αυτή η διάκριση». Πάντως μία σειρά από τον Cronenberg θα θέλαμε να την δούμε.

Update 13/10/19: Είναι επίσημο. Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ θα συνεργαστεί με το Netflix και θα μεταφέρει στην μικρή οθόνη το βιβλίο του "Consumed" του 2014. Η ιστορία μιλά για την Ναόμι και τον Νέιθαν, δυο δημοσιογράφους με πάθος την τεχνολογία και το σεξ που ερευνούν έναν φόνο με την σχέση τους να καταλήξει ανταγωνιστική. Ο ίδιος ο Κρόνενμπεργκ σχολίασε το βιβλίο του σαν μια ωδή στο πειραγμένο αμερικανικό όνειρο στη νέα εποχή. Αναμένουμε. Μέχρι τότε, αυτή είναι η μικρού μήκους «Η Φωλιά» που είχε σκηνοθετήσει ο Κρόνενμπεργκ για την προώθηση του βιβλίου "Consumed".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos