Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιλέγει 10 ταινίες και αποθεώνει τα 60s!

Published: 16 Jul 2019, 16:07
Συντάκτης:

Ο Quentin Tarantino μετά την συνεργασία του με την Sony Pictures για το πολυαναμενόμενο «Κάποτε…στο Χόλιγουντ»  που θα δούμε στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Αυγούστου, θα συνεργαστεί με την Sony Pictures Television για το «Quentin Tarantino Present the Swinging Sixties». Πρόκειται στην ουσία για δέκα ταινίες της δεκαετίας του 1960 που επηρέασαν τον ίδιο για την δημιουργία της νέας του ταινίας που διαδραματίζεται το 1969, ανάμεσα στις οποίες το «Bob and Carol and Ted and Alice» (1969) και το «Easy Rider» (1969). Οι δέκα ταινίες προέρχονται από την βιβλιοθήκη της Columbia Pictures και βγήκαν στους κινηματογράφους κατά το διάστημα 1958-1970. Η προβολή αυτής της σειράς ταινιών αφιέρωμα στον κινηματογράφο που επηρέασε έναν από τους πιο σινεφίλ Αμερικανούς σκηνοθέτες, θα ξεκινήσει μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» στις ΗΠΑ στις 26 Ιουλίου. Παράλληλα θα υπάρχουν ειδικά δημιουργημένες συζητήσεις μεταξύ του Tarantino και της κριτικού κινηματογράφου και ιστορικού Kim Morgan καθώς θα βλέπουμε και αποσπάσματα από την νέα του ταινία.

<a href="/en/nea/o-tarantino-tha-skinothetisei-spin-seira-apo-kapote-sto-holigoynt/61985">O Tαραντίνο θα σκηνοθετήσει spin-off σειρά από το "Κάποτε στο Χόλιγουντ"</a>ΣΧΕΤΙΚΑO Tαραντίνο θα σκηνοθετήσει spin-off σειρά από το "Κάποτε στο Χόλιγουντ"

Η πρεμιέρα αυτών των προβολών θα γίνει στις 21 Ιουλίου στο Sony Movie Chanel, με δύο ταινίες να προβάλλονται κάθε νύχτα μέχρι τις 26 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του «Κάποτε…στο Χόλιγουντ». Εκτός της Αμερικής, το αφιέρωμα στα 60s θα προβληθεί και σε επιλεγμένα δίκτυα του κόσμου, όπως το SBS στην Αυστραλία, το Bell στον Καναδά, το OCS στην Γαλλία, το RAI στην Ιταλία, το The Cinema στην Ιαπωνία και το SKY NZ στην Νέα Ζηλανδία.

Αναλυτικά οι ταινίες που επηρέασαν τον σκηνοθέτη και θα προβληθούν από την Sony είναι:

«Bob and Carol and Ted and Alice» (1969, σκηνοθεσία: Paul Mazursky)

«Cactus Flower» (1969, σκηνοθεσία: Gene Saks)

«Easy Rider» (1969, σκηνοθεσία: Dennis Hopper)

«Model Shop» (1969, σκηνοθεσία: Jacques Demy)

«Battle of the Coral See» (1959, σκηνοθεσία: Paul Wendkos)

«Getting Straight» (1970, σκηνοθεσία: Richard Rush)

«The Wrecking Crew» (1968, σκηνοθεσία: Phil Karlson)

«Hammerhead» (1968, σκηνοθεσία: David Miller)

«Gunman’s Walk» (1958, σκηνοθεσία: Phil Karlson)

«Arizona Riders» (1965, σκηνοθεσία: William Witney)

Όπως ανέφερε ο Tarantino, «Η Sony Pictures μου έκανε διαθέσιμη την λίστα με τις ταινίες της Columbia Pictures ώστε να μπορέσω να διαλέξω τις πιο αντιπροσωπευτικές της εποχής του «Κάποτε…στο Χόλιγουντ, δηλαδή στα Swinging Sixties. Είμαι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσω αυτές τις ταινίες τις οποίες θα απολαύσουμε όλοι μαζί». Από την πλευρά του στούντιο δήλωσαν πως η ταινία του θα είναι «ένα κινηματογραφικό γεγονός». Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία να δούμε την ταινία του που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες με το πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει Ντι Κάπριο, Πιτ, Πατσίνο, Ρόμπι, Κερτ Ράσελ και πολλούς ακόμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos