"Ο Ίθαν Κοέν δεν θέλει να κάνει ταινίες πια"

Published: 7 Aug 2021, 14:41
Συντάκτης:

Ο Joel Coen, ο ένας εκ των δύο αδερφών Coen, ετοιμάζει το πολυαναμενόμενο The Tragedy of Macbeth με την τρείς φορές βραβευμένη με Όσκαρ Frances McDormand και τον δύο φορές βραβευμένο με Όσκαρ Denzel Washington.

<a href="/en/tainies/big-lebowski/68438">The Big Lebowski</a>ΣΧΕΤΙΚΑThe Big Lebowski

Αυτό όμως που προβλημάτισε αρκετούς είναι η απουσία από το πρότζεκτ του Ethan Coen, τόσο ως σκηνοθέτη όσο και ως συνσεναριογράφο. Μέχρι στιγμής όλες τις ταινίες τους τις έχουν κάνει μαζί και μόνο στο The Naked Man (1998) που δεν είναι δική τους ταινία, συνέβαλε σεναριογραφικά ο Ethan Coen χωρίς τον Joel. Η ταινία τους Inside Llewyn Davis για έναν καλλιτέχνη που μένει πλέον μόνος του έπειτα από την αυτοκτονία του καλλιτεχνικού συνεργάτη του φαντάζει πλέον ως meta σχόλιο για την δική τους πορεία.

Ο συνθέτης Carter Burwell που έχει συνεργαστεί με τους δημιουργούς σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε «Ο Ethan απλώς δεν θέλει να κάνει άλλες ταινίες πλέον. Μοιάζει πολύ χαρούμενος κάνοντας αυτό που κάνει και δεν είμαι σίγουρος τι θα κάνει ο Joel μετά (τον Macbeth)». Επίσης επιβεβαίωσε αυτό που φανταζόμασταν, ότι δηλαδή «έχουν ένα τόνο από σενάρια που έχουν γράψει μαζί και κάθονται στα ράφια. Εύχομαι να επιστρέψουν σε κάποια από αυτά γιατί τα έχω διαβάσει και είναι εξαιρετικά. Αλλά δεν ξέρω. Είμαστε όλοι σε μια ηλικία που θα μπορούσαμε να αποσυρθούμε αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό ακριβώς που θα γίνει».

Το Tragedy of Macbeth θα ανοίξει το 59ο φεστιβάλ της Νέας Υόρκης τον προσεχή Σεπτέμβριο και έπειτα θα προβληθεί στα σινεμά προς τα τέλη του έτους από την A24 και την Apple. Ο Ethan έχει επικεντρωθεί σε θεατρικά έργα και κείμενα και ελπίζουμε κάποια στιγμή να επανενωθούν και να μας δώσουν και άλλες αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές.

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos