Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα γυρίζει το Μegalopolis με πρωτοφανή τεχνολογία

Published: 30 Sep 2022, 15:46
Συντάκτης:

Το μεγαλεπήβολο έπος του βετεράνου Francis Ford Coppola, που ταυτόχρονα θα σημάνει και την επιστροφή του στο σινεμά με κάτι, κατά τα φαινόμενα, σπουδαίο, το Megalopolis, είναι προ των πυλών.

<a href="/en/nea/koryfaioi-skinothetes-spoydaies-amerikanikes-tainies-afieroma-ston-kopola/69737">«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ«Κορυφαίοι σκηνοθέτες-σπουδαίες αμερικανικές ταινίες»: Αφιέρωμα στον Κόπολα

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος επιβεβαίωσε ότι η ταινία του θα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους που θα γυριστεί στα LED στούντιο στα πρόσφατα εγκαινιασμένα Prysm Stages των Trilith Studios της Ατλάντα. Τα volume stages είναι χώροι που οι ηθοποιοί είναι περικυκλωμένοι από οθόνες LED, πολύ υψηλής ευκρίνειας, οι οποίες θα λειτουργούν ως οι χώροι που μετά από το τμήμα των ειδικών εφέ, θα προστίθενται με CGI όλα τα μοτίβα, μορφές, τοπία που θα πλαισιώνουν τους ηθοποιούς. Ο Κόπολα θα χρησιμοποιήσει την ψηφιακή πραγματικότητα με την βοήθεια των NEP Virtual Studios.

Σύμφωνα με μια επίσημη δήλωση, ο Κόπολα στοχεύει «να έχει το ένα πόδι στο παρελθόν και το άλλο στο μέλλον» συνδυάζοντας μορφές κλασικής κινηματογράφησης με πιο πρόσφατη τεχνολογία. Το Prysm Stage είναι κατασκευασμένο για να φιλοξενεί ένα οικοσύστημα με την καλύτερη στην κατηγορία του φυσική παραγωγή, συμπεριλαμβανομένου του φωτισμού, της κάμερας, ενσωματωμένα σε μια υπερσύγχρονη ψηφιακή παραγωγή. Μαζί με την νέα τεχνική που έχει στην διάθεσή του στο Trilith, ο Κόπολα σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει νέες τεχνικές, που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, για να δημιουργήσει το Megalopolis.

Πρόκειται για ένα έργο ζωής, που προσπαθεί να υλοποιήσει εδώ και είκοσι χρόνια και μάλιστα θα επενδύσει και ο ίδιος δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στο πρότζεκτ (κάποιοι υπολογίζουν γύρω στα 120 εκατομμύρια!). Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στην Τζόρτζια τον Νοέμβριο του 2022 και θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2023. Προς το παρόν τα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί είναι πολλά και μεγάλα: Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Talia Shire, Jason Schwartzman. Η επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρει πως «η μοίρα της Ρώμης στοιχειώνει έναν σύγχρονο κόσμο ανίκανο να λύσει τα δικά του κοινωνικά προβλήματα σε αυτή την επική ιστορία πολιτικής φιλοδοξίας, ιδιοφυΐας και συγκρουσιακής αγάπης».

Όπως δήλωσε ο παραγωγός Michael Bederman για την νέα τεχνολογία με τις LED γιγαντοοθόνες «αυτό που είναι μοναδικό και εντυπωσιακό στο να γυρίζεις το Megalopolis στο Prysm στο Trilith είναι ότι μπορείς να παντρέψεις την παραδοσιακή κινηματογραφική εμπειρία, τεχνικές και προσωπικό με τις πιο εξελιγμένες ψηφιακές δυνατότητες στον ίδιο χώρο, παίρνοντας το καλύτερο και από την φυσική και από την ψηφιακή εκδοχή». Η πρόεδρος των Prysm Stages, Barbara Ford Grant δήλωσε για την συνεργασία με τον Κόπολα «είναι μεγάλη τιμή να μας εμπιστεύεται ο Κόπολα και η ομάδα του να φέρουμε την Μεγαλόπολη, που θεωρείται το magnus opus του, στα Prysm Stages. Είναι ένας θρυλικός σκηνοθέτης και η επιλογή του να γυρίσει εδώ υποστηρίζεται από τις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις μας και το ταλέντο μας στον τομέα μας».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα δημιουργός ανέκαθεν υπήρξε ριζοσπαστικός τεχνολογικά και έφερε πολλές καινοτομίες στον κινηματογράφο. Ταινίες όπως η τριλογία του Νονού, η Συνομιλία, το Αποκάλυψη Τώρα και ο Δράκουλας (ίσως η τελευταία μέχρι σήμερα αξιομνημόνευτη ταινία του που έρχεται από το μακρινό 1992) έδωσαν την θέση τους σε κάποιες πιο μικρές και πιο πειραματικές ταινίες, όπως το Youth Without Youth (2007), η πρώτη του ταινία έπειτα από δέκα χρόνια αποχής, το Tetro (2009) και το Twixt (2011). Πλέον τα χρόνια αποχής έχουν φτάσει τα έντεκα, και αναμένουμε να δούμε αν το Megalopolis θα μας θυμίσει γιατί ο Κόπολα είναι ένας από τους στυλοβάτες του αμερικάνικου σινεμά.

Update: Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό, 77ο Φεστιβάλ Καννών, ενώ το τελικό καστ αποτελούν οι Ανταμ Ντράιβερ, Νάταλι Εμμάνουελ, Σάια Λα Μπεφ, Φόρεστ Γουίτακερ, Λόρενς Φίσμπερν, Ομπρεϊ Πλάζα, Γιόν Βόιτ, Τζέισον Σουόρτσμαν, Ταλία Σάιρ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos