Ναι, υπάρχει ταινία "Όμικρον" και η πλοκή της φρικάρει κόσμο

Published: 21 Dec 2021, 17:54
Συντάκτης:

Οι εξελίξεις με τον κορονοϊό δυστυχώς δεν είναι ευχάριστες, μιας και συνεχώς εμφανίζονται μεταλλάξεις που μας ταλαιπωρούν παγκοσμίως. Η μετάλλαξη Omicron, από το ελληνικό γράμμα, ή το B.1.1.529, όπως ονομάζεται επισήμως από τον ΠΟΥ (Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας), φαίνεται να είναι η χειρότερη μέχρι στιγμής. Πέραν του ότι επηρεάζει και τον χώρο του κινηματογράφου, με κάποιες χώρες να οδηγούνται τις τελευταίες μέρες σε νέο lockdown, η μετάλλαξη Omicron μας θύμισε μια ταινία του 1963 με το ίδιο όνομα.

Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με ιούς και πανδημίες, ωστόσο είναι εξίσου δυστοπική και τρομακτική.

Σε σκηνοθεσία του Ugo Gregoretti, Ιταλού σκηνοθέτη και τηλεπαρουσιαστή, με πρωταγωνιστές τους Renato Salvatori και Rosemary Dexter, που ήταν μάλιστα μέρος του διαγωνιστικού του 24ου Φεστιβάλ Βενετίας, το Omicron αφορά έναν άνθρωπο που επανέρχεται το σώμα του στην ζωή, έπειτα από την εμφάνιση ενός εξωγήινου που κατοικεί πλέον στο σώμα του. Με αυτό τον τρόπο θέλει να μάθει περισσότερα για την Γη και την ζωή στον πλανήτη μας, ώστε να μπορέσουν στην συνέχεια να εισβάλλουν ευκολότερα.

Φυσικά στο Twitter έγινε χαμός από σχόλια που τρολάρουν την ταινία και τον ιό. Βέβαια άρχισαν να εντείνονται και τα σχόλια συνομωσίας , καθώς κάποιοι έκαναν φώτοσοπ στην αφίσα και αντί για τον τίτλο Omicron, της έβαλαν τον τίτλο The Omicron Variant και έτσι μίλησαν για το πώς εν τέλει έγινε πραγματικότητα. Μακάρι να είναι στα πλαίσια χιούμορ και όχι πραγματικής ανησυχίας για ενορχηστρωμένο σχέδιο. Όλα τα περιμένουμε πλέον…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos