Κορωνοϊός: Οι Drive-In κινηματογράφοι επιβιώνουν

Published: 29 Mar 2020, 14:03
Συντάκτης:

Ενώ όλος ο πλανήτης μένει εντός καθώς συμμορφώνεται με τις οδηγίες, όλο και περισσότερες αίθουσες σινεμά κλείνουν λόγω αναβολών στις κυκλοφορίες των μεγάλων ταινιών που περιμέναμε μέσα στο 2020. Βέβαια, οι πολλές κινηματογραφικές λίστες επιβίωσης που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες δεν βοήθησαν τους Αμερικανούς οι οποίοι απ’ ό,τι φαίνεται βρήκαν δικό τους τρόπο για να διαχειριστούν την κατάσταση.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για την πλέον Αμερικανική παράδοση του drive-in σινεμά, μία συνήθεια που είχε χάσει την δόξα της αλλά ο κορωνοϊός την επανέφερε για τα καλά. Για τα εναπομείναντα 305 drive-ins της χώρας, η όλη εμπειρία είχε πάρει μία αναχρονιστική χροιά μέχρι που τα κέρδη διπλασιάστηκαν όταν το σύνδρομο του εγκλεισμού λόγω καραντίνας επηρέασε το κοινό. Το πλεονέκτημα του να βρίσκεσαι έξω αλλά ταυτόχρονα να είσαι περιορισμένος μέσα στο όχημά σου ήταν η ιδανική συνθήκη που ώθησε τον κόσμο, και ειδικά τις μεγάλες οικογένειες, να βγουν από τα σπίτια τους διπλασιάζοντας με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα των συγκεκριμένων drive-ins.                

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να αναστείλουν την λειτουργία τους υπακούοντας έτσι στην κυβερνητική διάταξη ή ακόμα και στα δικά τους επιχειρηματικά συμφέροντα. Σίγουρα, υπάρχει αβεβαιότητα αν μία ανάλογη δραστηριότητα εμπίπτει στις αποφάσεις περί συναθροίσεων 50 ατόμων ή και παραπάνω από την στιγμή που όλα συμβαίνουν από την απομόνωση που προσφέρει ένα αυτοκίνητο. Όπως δήλωσε και ένας ιδιοκτήτης drive-in από το Μιζούρι η κατάσταση αποτελεί «γκρίζα ζώνη».

Παρόλα αυτά, τα drive-ins θα παραμείνουν ανοιχτά για την χώρα αλλά έχοντας υπόψη τους περιορισμούς για τις μεγάλες συναθροίσεις οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για το γενικό καλό, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο μέτρο από το Αμερικανικό Κέντρο Νοσημάτων και Πρόληψης.   

Update 21/4/20: Το παράδειγμα των ΗΠΑ ακολούθησε και η Γερμανία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Morgenpost, σε ορισμένες πόλεις, ανοίγουν ήδη νέοι κινηματογράφοι drive-in. Από τα μέσα Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου έχει διαθέσει 43 ραδιοσυχνότητες για κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο. Για πολλούς σε απομόνωση, ο κινηματογράφος drive-in είναι μια ευπρόσδεκτη εναλλακτική λύση σε τηλεοπτικά προγράμματα και υπηρεσίες streaming. Οι θεατές μπορούν να σηκώσουν τα πόδια τους, να φέρουν το σκυλί τους μαζί τους, να καπνίσουν ένα τσιγάρο και φυσικά να απολαύσουν την ταινία χωρίς τους θόρυβους των διπλανών στο σινεμά. 

Πρώτη δημοσίευση: 29 Mar 2020, 14:03
Ενημέρωση: 22 Apr 2020, 16:09
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos