Kλείνει το θρυλικό Roosevelt Hotel

Published: 13 Oct 2020, 17:12
Συντάκτης:

H επέλαση της πανδημίας του Covid-19 οδηγεί δυστυχώς και σε αντίστοιχη επέλαση της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, της ενδεχόμενης φτώχειας.

<a href="/en/nea/apo-22-noemvrioy-oloi-oi-kinimatografoi-tha-leitoyrgoyn-os-covid-free/65496">Από 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free</a>ΣΧΕΤΙΚΑΑπό 22 Νοεμβρίου όλοι οι κινηματογράφοι θα λειτουργούν ως covid-free

Ένα ιστορικό κτίριο της Νέας Υόρκης, το ξενοδοχείο Roosevelt, θα πάψει να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου του 2020 λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, εξ’αιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις ΗΠΑ λόγω κορονοϊού, έπειτα από 96 χρόνια ζωής στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Μανχάταν, αφήνοντας άνεργους τους εργαζόμενούς του.

Μια σταθερά στην εικονογραφία πολλών κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών: 31 συνολικά έχουν γυρίσει σκηνές τους εξωτερικά και εσωτερικά του θρυλικού αυτού ξενοδοχείου.

Σίγουρα θυμάστε σκηνές γυρισμένες εκεί: από το «Irishman», το «Men in black» και το «Franch Connection», μέχρι το «Malcolm X», το «Wall Street», το «Quiz Show».

Ο τομέας της εστίασης υποφέρει πραγματικά στα μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη χαρακτηριστικά, το 90% από τα μπαρ και τα ρεστοράν δεν κατάφεραν να πληρώσουν το ενοίκιο του Αυγούστου.

Όχι ότι στην ελληνική πρωτεύουσα τα πράγματα είναι καλύτερα, κάθε άλλο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos