ΣΕΙΡΕΣ

"Kingdom" season 2: Υψηλής αισθητικής

Published: 15 Mar 2020, 20:07
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η επιδημία που οδήγησε στην δημιουργία των ζόμπι στην πρώτη σεζόν αρχίζει να επεκτείνεται σε διάφορες περιοχές της Κορέας, όσο ο πρίγκιπας Lee Chang και η παρέα του προσπαθούν αφενός να επιβιώσουν, αφετέρου να βρουν λύση και εξήγηση στο όλο φαινόμενο με απώτερο σκοπό να επιστρέψουν στο παλάτι ώστε να ανακτήσει τον θρόνο από την μητριά του.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Άποψη: Το Kingdom που βασίζεται στο The Kingdom of the Gods είναι η πρώτη κορεάτικη σειρά του Netflix, με την πρώτη σεζόν να έκανε πολύ θετική εντύπωση στους περισσότερους, κάτι που σίγουρα θα κατορθώσει και η δεύτερη σεζόν που ήδη έχει ανέβει στην πλατφόρμα, μιας και συνεχίζεται όλος αυτός ο αγώνας του πρίγκιπα και των ακολούθων του για επιβίωση μέσα στην φρενίτιδα μιας επιδημίας που έχει κατακλείσει την Κορέα στα τέλη του 16ου αιώνα.

Μια σειρά που επιτυγχάνει να συνδυάσει άψογα το ότι είναι εποχής με όλα τα εντυπωσιακά κοστούμια και το βασιλικό σύστημα στην χώρα με το ότι είναι θρίλερ με ζόμπι. Μια άψογη παραγωγή, υψηλής αισθητικής αλλά και μπάτζετ (αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα) που θα ζήλευαν πολλές αμερικανικές σειρές, ενώ εκείνη δεν έχει να ζηλέψει κάτι από μεγάλες παραγωγές της αμερικανικής τηλεόρασης.

Μπορεί κανείς να το αντιπαραβάλλει με το Game of Thrones, μιας και υπάρχει μια παρόμοια μάχη ζωντανών και νεκρών, όμως πέραν αυτού μπορείς να διακρίνεις και πολλά ακόμα.

Τι σημαίνει αυτοθυσία και πίστη σε έναν βασιλιά ή άρχοντα, πώς προσπαθεί ο ίδιος να σώσει τον κόσμο του από τα χειρότερα με όποιο κόστος, επομένως καθίσταται κάτι περισσότερο από μια σειρά είδους. Γι’ αυτό και αν φροντίζουν ο Kim Eun-hee που γράφει και τα έξι επεισόδια και οι Kim Seong-hun και Park In-je που σκηνοθετούν τα επεισόδια να χτίζουν την αγωνία για το τι θα απογίνουν οι ήρωες και πώς και αν θα καταφέρουν να σωθούν, παράλληλα γίνεται ένα σχόλιο για κάτι ευρύτερο από αυτό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προφανείς σεναριακές ευκολίες ώστε να μπορέσει να κυλήσει η ιστορία, ωστόσο και πάλι τις μεταχειρίζονται με μια μεγαλοπρέπεια.

Σκηνοθετικά άλλωστε είναι θαυμάσιο, με πλάνα εξαιρετικής αισθητικής, βγαλμένα πολλές φορές από πίνακα ζωγραφικής, με μια απίστευτη βιρτουοζιτέ και ένα αξιοθαύμαστο στήσιμο.

Όσο για τους ηθοποιούς, ο Ju Ji-hoon που υποδύεται τον διάδοχο του θρόνου, η Bae Doona ως Seo-bi που αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο στην δεύτερη σεζόν και η Kim Hye-jun ως βασίλισσα εντυπωσιάζουν με το πόσο έκδηλα αποτυπώνουν τα στοιχεία των χαρακτήρων τους.

Έπειτα από την νίκη μιας κορεάτικης ταινίας στα Όσκαρ, θα έπρεπε να αναγνωριστεί περισσότερο και αυτή η κορεάτικη σειρά από αντίστοιχα τηλεοπτικά βραβεία.

8,5 / 10

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos