Η πρώτη ταινία σε κάθετο πλάνο συνεχίζει γυρίσματα. Το θέμα είναι πως.

Published: 21 Mar 2020, 13:06
Συντάκτης:

Ενώ ο κορονοϊός συνεχίζει να σαρώνει και να διακόπτει γυρίσματα, κινηματογραφικές παραγωγές όπως και να αναστέλλει την λειτουργία των σινεμά (και άλλων επιχειρήσεων φυσικά) ο σκηνοθέτης Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ βρίσκει νέους τρόπους για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα για την νέα του ταινία “V2. Escape From Hell”.  Όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, ο 58χρονος σκηνοθέτης έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το πρώτο μπλοκμπάστερ σε κάθετο πλάνο με την ιστορία ενός πιλότου ο οποίος θα προσπαθήσει να δραπετεύσει με αεροπλάνο από το στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου κρατείται κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

<a href="/en/nea/dave-season-1-nai-einai-mia-periergi-seira/62645">"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Dave" season 1: Ναι, είναι μια περίεργη σειρά

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, λόγω των αποστάσεων ασφαλείας, ο Μπεκμαμπέτοφ θα συνεχίσει την παραγωγή του εξ αποστάσεως και μάλιστα, θα σκηνοθετήσει τον πρωταγωνιστή του Πάβελ Πριλούτσνι σε μία αερομαχία με την βοήθεια της πλατφόρμας Microsoft Teams.

Ο σκηνοθέτης είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τον κορονοϊό να παρεμποδίσει τα σχέδιά του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος θα δράσει ασυνείδητα. Στο γύρισμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου 2020 σε στούντιο της Αγίας Πετρούπολης, ο πρωταγωνιστής θα βρεθεί μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο πιλοτήριο με οθόνες LED στις οποίες θα προσομοιώνεται η μάχη.

Τα πλάνα θα προέρχονται αποκλειστικά από το παιχνίδι “War Thunder” και ο Πριλούτσνι θα πιλοτάρει ένα εικονικό αεροπλάνο, αποκρούοντας τους κανονικούς παίκτες που συμμετέχουν εκείνη την στιγμή. Μετά το γύρισμα, το υλικό θα περάσει από το στάδιο των ειδικών εφέ αλλά η παραγωγή θα παρέχει και ζωντανή αναμετάδοση της αερομαχίας έτσι ώστε το κοινό να μπορεί να πάρει μία γεύση από την διαδικασία.

Ο Μπέκμαμπέτοφ πρόσφατα δήλωσε ότι «Το ‘V2.Escape From Hell’ θα είναι η πρώτη ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σχεδιασμένη για την γενιά Ζ. Θέλουμε να αφηγηθούμε αυτήν την ιστορία χρησιμοποιώντας μοντέρνα και τελευταίας τεχνολογίας μέσα. Το γύρισμα μέσα από ένα παιχνίδι υπολογιστή θα προσθέσει διασκέδαση και θα απορροφήσει τον θεατή με αυτό που συμβαίνει στην οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε μία πολεμική ταινία και αυτό που μεταδίδεται στα ΜΜΕ θυμίζει ‘στρατιωτικό δελτίο τύπου’ σχετικά με τον κορονοϊό –υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, διακοπή προμηθειών, πανικοβλημένα έθνη κτλ. Εάν συνέχιζαν να γυρίσουν ταινίες εν μέσω πολέμου τότε, τώρα το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να υποκύψουμε στην απελπισία. Αναζητούμε νέους τρόπους για να συνεχίσουμε να γυρίζουμε τις ταινίες μας, και οι νέες τεχνολογίες όπως και οι ευφάνταστες λύσεις μας βοηθούν σε μεγάλο βαθμό ώστε παράλληλα με το έργο μας να μην κινδυνεύουν οι συντελεστές από ιατρικούς κινδύνους όπως ο κορονοϊός.»

Το “V2. Escape From Hell” αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 σε δύο φορμά: ένα σε κάθετο πλάνο για τα κινητά τηλέφωνα και ένα σε οριζόντιο για τους κινηματογράφους. Η επιλογή παρακολούθησης βαραίνει πλέον το κοινό.               

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos