Η μικρού μήκους του Σπάικ Λι για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Published: 3 Jun 2020, 01:54
Συντάκτης:

Ο Σπάικ Λι ήταν από τους πρώτους ανθρώπους του κινηματογραφικού χώρου που θα περίμενε κανείς να τοποθετηθεί για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τα συγκεκριμένα ρατσιστόμουτρα της αμερικανικής αστυνομίας.

<a href="/en/nea/o-spaik-li-tha-kanei-remake-high-and-low-toy-akira-koyrosava/69403">Ο Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα</a>ΣΧΕΤΙΚΑΟ Σπάικ Λι θα κάνει remake το «High and Low» του Ακίρα Κουροσάβα

Και ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός μίλησε σχετικά στο BBC, ενώ μόνταρε και μια μικρού μήκους ενδεικτική της κατάστασης.

«Η απάντηση του Προέδρου Τραμπ για τα επεισόδια με αστυνομία και διαδηλωτές και η απειλή του να στείλει στρατό, έδειξε ότι είναι γκάνγκστερ, προσπαθεί να γίνει δικτάτορας. Αυτή η επίδειξη δύναμης, δακρυγόνα, ξυλοδαρμοί αθώων, ειρηνικών διαδηλωτών, για να καθαρίσει ο δρόμος, ώστε να μπορέσει να περπατήσει στην εκκλησία, ήταν γελοία. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή μου, ειδικά σε έναν παγκόσμιο ηγέτη».

Πριν λίγα 24ωρα ο Σπάικ Λι κυκλοφόρησε μια ταινία μικρού μήκους που συνδυάζει πλάνα από τον Τζορτζ Φλόιντ και τον Έρικ Γκάρνερ, που δολοφονήθηκε όταν τον συνέλαβαν το 2014, με μια σκηνή από την ταινία του 1989, Do the Right Thing, στην οποία δολοφονείται ο χαρακτήρας του Radio Raheem.

«Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι επειδή οι μαύροι σκοτώνονται αριστερά και δεξιά, οι μπάτσοι αφήνονται ελεύθεροι. Οι μαύροι και οι έγχρωμοι άνθρωποι είναι θυμωμένοι με την ανισότητα, στην εκπαίδευση, στο πόσιμο νερό, με τον ρατσισμό. Οι άνθρωποι είναι θυμωμένοι γιατί ζουν κάθε μέρα σε αυτόν τον κόσμο όπου το σύστημα δεν έχει ρυθμιστεί για να κερδίζουν. Τα θεμέλια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι η γενοκτονία, η κλοπή γης και η δουλεία. Οποιοσδήποτε αρχιτέκτονας θα σας πει ότι εάν δεν έχετε ισχυρή βάση, το κτίριο θα είναι ασταθές. Ασταθές από την πρώτη μέρα. Και επίφοβο να γκρεμιστεί, αν ταρακουνηθεί».

Πρώτη δημοσίευση: 3 Jun 2020, 01:54
Ενημέρωση: 3 Jun 2020, 01:54
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos