ΣΕΙΡΕΣ

"The English" season 1: Ο Σέρτζιο Λεόνε θα ήταν υπερήφανος

Published: 25 Nov 2022, 16:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Μια Αγγλίδα καταφτάνει στην Άγρια Δύση του 1890 και με σύμμαχο έναν μυστηριώδη Ινδιάνο προσπαθεί να πάρει εκδίκηση για το θάνατο του παιδιού της.

<a href="/en/nea/am-i-being-unreasonable-odyniro-kai-geloio-tis-anthropinis-yparxis/69760">"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Am I Being Unreasonable?": Το οδυνηρό και το γελοίο της ανθρώπινης ύπαρξης

Γνώμη: Πανέμορφο! Αυτή είναι η πρώτη και τελευταία λέξη που σου έρχεται στο μυαλό παρακολουθώντας τη νέα βραδύκαυστη γουέστερν σειρά του Amazon Prime.Ένα ταξίδι δύο άκρως αντίθετων χαρακτήρων που καταλήγουν σε ευθεία γραμμή. Γιατί μάλλον αυτή ήταν εξαρχής η πρόθεση του δημιουργού Hugo Blick, να τοποθετήσει τους καταπληκτικούς ηθοποιούς του σε ένα περιβάλλον που βολεύει να κρατάς τους εχθρούς πιο κοντά απο τους φίλους σου.

Λόγια για την Emily Blunt στο ρόλο της 'Αγγλίδας' δεν υπάρχουν, μιας και το τελευταίο σενάριο που πήρε και δεν το έκανε δικό της ηταν.......ποτέ. Μέσα στις top 5 σύγχρονες ηθοποιούς εύκολα. Η μελαγχολία για το χαμό του γιού της κρυμμένη σε μια εύθραστη ομορφιά, αλλα και μια αίσθηση απόγνωσης για το νιχιλιστικό περιβάλλον που έμπλεξε

Η έκπληξη προήλθε απο τον Chaske Spencer στα παπούτσια του ινδιάνου Πόνι που έχει καταπιεί όλο το σκηνικό, ενώ η αλληλεπίδραση με την Blunt είναι το κάτι άλλο. Λιγομίλητος, γνώστης των καταστάσεων, βάρβαρος, το τέλειο εργαλείο σε μια κατάσταση χωρίς νόμους και μπέσα.

Μέσα σε όλα αυτά κουμπώνουν άψογα ο Stephen Rea σαν σερίφης και περίφημοι καρατερίστες του είδους σε μικρότερους ρόλους όπως οι καταπληκτικοί Toby Jones και Ciaran Hinds.

Tα 6 επεισόδια με κάποιες μικρές κοιλιές δίνουν άπλετο χώρο για μια ιστορία που μοιάζει απλή αλλά καταλήγει πολύπλοκη, ενώ στο τέλος νιώθεις γεμάτος οτι παρακολούθησες ένα τηλεοπτικό θέαμα που κλείνει το μάτι στον κινηματογράφο.

Σε καμιά οθόνη pc, εννοείται σε κανένα tablet ή κινητό δεν μπορεί να αποτυπωθεί το μεγαλείο της φωτογραφιας του 'The English', καθώς όλοι αυτοί οι αφανείς ήρωες που κρύβονται πίσω απο τις κάμερες έχουν παραδώσει μια Αγρια Δύση βγαλμένη απο πίνακα ζωγραφικής. Bigger is better στη προκειμένη περίπτωση, όπου η θέαση σε μεγάλες οθόνες θα έπρεπε να μπεί όρος στο συμβόλαιο.

Πάμε και στο αγαπημένο μας θέμα.

Υπήρχε ένας δισταγμός, πως για να πιάσει ευρύτερα κοινά η σειρά, θα είχαμε Black Friday στο τομέα της βίας αλλά διαψευστήκαμε οικτρά.

Αυτα που χρειάζονται για να αποδείξουν οτί δε βλέπουμε ένα παραμυθάκι, αλλά μια βίαιη ιστορία εκδίκησης σε έναν άθλιο κόσμο, αποτυπώνονται στο πρώτο κιόλας μισάωρο.

Χωρίς πολλά λόγια: το γουέστερν είναι εδώ, η σειρά είναι ένα αριστούργημα και ο Sergio Leone κάπου εκεί ψηλά αισθάνεται υπερήφανος.

Ποίημα, ένας λόγος να αισθάνεσαι περήφανος που αγαπάς την 7η τέχνη. Κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε το.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos