Έφυγε από τη ζωή η σκηνογράφος Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Published: 18 Apr 2021, 20:57

Μια ιδιαίτερα ταλαντούχα σκηνογράφος, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Ο θάνατος της Έλλης Παπαγεωργακοπούλου οφείλεται σε πτώση από την ταράτσα της πολυκατοικίας που διέμενε.

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης με δάσκαλό τον Μίμη Κοντό και στην Ανωτάτη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαθήτευσε δίπλα στον Διονύση Φωτόπουλο.

Είχε συνεργαστεί με τον Γιώργο Λάνθιμο στον Κυνόδοντα, τον Σύλλα Τζουμέρκα στην Έκρηξη και με τον Ντένη Ηλιάδη στο Hardcore.

Είχε σχεδιάσει σκηνικά και κοστούμια σε περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λονδίνο, Ιταλία κ.α.). Είχε συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες για παραγωγές που παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Αμόρε, το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - «Γκόλφω», «Ο Βυσσινόκηπος», «Μόλις χώρισα» κ.ά. -  το Θέατρο Πόρτα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών και σε διάφορα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Είχε σχεδιάσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 και για τον 51ο Διαγωνισμό της Γιουροβίζιον του 2006. Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Θωμά Μοσχόπουλο, Γιάννη Χουβαρδά, Λευτέρη Βογιατζή, Δημήτρη Λιγνάδη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σταύρο Τσακίρη, Νίκο Καραθάνο, Ξένια Καλογεροπούλου.

Η Έλλη ανήκε σε μια γενιά που έφερε έναν άλλο αέρα στη σκηνογραφία, δανείστηκε από τη μόδα και την ποπ κουλτούρα και ανανέωσε ή δημιούργησε μοναδικούς και αφαιρετικούς, πάντα πυκνούς σε νοήματα σκηνικούς χώρους.

Πραγματικά λυπηρό.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos