"Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά Indiana Jones χωρίς τον Χάρισον Φορντ"

Published: 25 May 2022, 03:09
Συντάκτης:

Είναι επίσημο: δεν θα υπάρξει ταινία Indiana Jones χωρίς τον Χάρισον Φορντ! Τάδε έφη Κάθλιν Κένεντι, πρόεδρος της Lucasfilm, σε συνέντευξή της στο Vanity Fair. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι αυτή η απόφαση ήταν το «μάθημα» που πήρε το στούντιο σχετικά με το recasting εμβληματικών ρόλων, μετά την κυκλοφορία του “Solo”, του prequel των Star Wars που επικεντρωνόταν στα νεανικά χρόνια του ομώνυμου, λατρεμένου χαρακτήρα.

<a href="/en/nea/1923-season-1-se-antameivei-sto-epakro/69392">"1923" season 1: Σε ανταμείβει στο έπακρο</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"1923" season 1: Σε ανταμείβει στο έπακρο

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα παρακάτω:

«Πρέπει να υπάρχουν στιγμές στην πορεία σου στις οποίες μαθαίνεις. Το “Solo” ήταν πιθανότατα μια τέτοια στιγμή. Πολλοί υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να γίνει τηλεοπτική σειρά και όχι ταινία. Αλλά το σκεπτικό παραμένει ίδιο: κάνεις τον “Solo” χωρίς τον Χάρισον Φορντ στον ρόλο. Θα έπρεπε να το έχω αναγνωρίσει νωρίτερα αυτό. Δεν θα κάναμε ποτέ ταινία Indiana Jones χωρίς τον Φορντ. Και τώρα που έχουμε μόλις τελειώσει την πέμπτη ταινία της σειράς, μπορώ να σας πω με σιγουριά ότι δεν υπήρχε μέρα που να ήμουν στα γυρίσματα και να μην σκεφτόμουν “Ναι, αυτός είναι ο Indiana Jones”».

Οι θαυμαστές του πιο διάσημου αρχαιολόγου μπορούν λοιπόν να κοιμούνται ήσυχοι και να περιμένουν την πέμπτη ταινία, όπου ο Φορντ θα φορέσει ξανά το γνωστό καπέλο και θα οπλιστεί με το μαστίγιό του. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Τζέιμς Μάνγκολντ, ο οποίος μας έχει χαρίσει και το φανταστικό “Logan”, την καλύτερη στιγμή του Χιου Τζάκμαν ως Wolverine. Το περιεχόμενο των νέων περιπετειών του Jones είναι προς το παρόν μυστικό, αλλά σύμφωνα με φήμες, μάλλον πρόκειται να έρθει ξανά αντιμέτωπος με τους παλιούς εχθρούς του, τους Ναζί, κατά την περίοδο της εμπλοκής τους στην κούρσα για την κατάκτηση του διαστήματος στα ‘60s.

Περισσότερα για τον νέο Indiana Jones, σας έχουμε γράψει εδώ

Η απόφαση της Lucasfilm να μην αναλάβει άλλος τον ρόλο του Jones δεν σημαίνει βέβαια ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθούν τα ηνία του franchise σε έναν άλλο χαρακτήρα. Ο Χάρισον Φορντ, άλλωστε, βαδίζει προς τα 80 και δεν θα μπορεί να ρίχνει μπουνίδια και να εξερευνεί υπόγειους τάφους για μια ζωή!

Ήδη, μάλιστα, κυκλοφορούν φήμες ότι το franchise θα συνεχίσει με επικεφαλής την Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ! Η Μπριτζ, η οποία έγινε γνωστή μέσω του τηλεοπτικού “Fleabag”, θα συμπρωταγωνιστήσει στην πέμπτη ταινία και ενδέχεται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως επιλογή, σε περίπτωση που το στούντιο αποφασίσει να τοποθετήσει έναν γυναικείο χαρακτήρα στο τιμόνι του franchise.

Αν οι παραπάνω φήμες αποδειχθούν ψευδείς, το στούντιο μπορεί να στραφεί στον Κε Χούι Κουάν, τον οποίο θα θυμάστε ως Short Round στο “Indiana Jones and the Temple of Doom”. Ο Κουάν επέστρεψε φέτος στην μεγάλη οθόνη με το «Τα Πάντα Όλα», μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς. Όταν ρωτήθηκε πρόσφατα αν θα ήθελε να επιστρέψει στο σύμπαν του Indiana Jones, ο Κούαν δήλωσε ενθουσιασμένος ότι λέει ναι σε περισσότερες ταινίες της σειράς.

Μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον του franchise, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι περιμένουμε μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023, όταν θα προβληθεί επιτέλους το Indiana Jones 5 στους κινηματογράφους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos