ΣΕΙΡΕΣ

"Criminal" season 1: Γεμάτο σασπένς

Published: 16 Dec 2019, 18:30
Συντάκτης:

Σύνοψη: Σε μια αίθουσα ανακρίσεων, δύο αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν περίπλοκες υποθέσεις, όπου οι ανακρινόμενοι αρνούνται ότι έκαναν αυτό για το οποίο κατηγορούνται. Είναι πράγματι έτσι ή κρύβονται πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται.

<a href="/en/nea/ripley-ena-kerdismeno-stoihima/69757">"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Ripley": Ένα κερδισμένο στοίχημα

germanygermany

Άποψη: Το Criminal του Netflix είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα των George Kay και Jim Field Smith, καθώς είναι μια σπονδυλωτή σειρά ανθολογίας που αποτελείται από τέσσερις σειρές, με την καθεμία να πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα. Έτσι έχουμε το Criminal: UK για την Αγγλία, το Criminal: France για Γαλλία, το Germany και το Spain για Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα. Κάθε μία υπο-σειρά αποτελείται από τρία 45λεπτα περίπου επεισόδια, τα οποία ούτε αυτά έχουν σεναριακή συνέχεια, μιας και το Criminal της κάθε χώρας αποτελείται από αυτοτελή επεισόδια. Έτσι η δυσκολία είναι ότι η κάθε υπόθεση πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 45 λεπτά.

francefrance

Η επιτυχία της σειράς είναι ότι προσαρμόζεται στο στιλ της κάθε χώρας και έτσι το βρετανικό Criminal διαθέτει το βρετανικό φλέγμα και το ευφυές σενάριο ενός βρετανικού δικαστικού δράματος, η ισπανική εκδοχή μοιάζει με ισπανικό θρίλερ, η γερμανική με ένα στιβαρό και σκοτεινό γερμανικό δράμα δωματίου και η γαλλική με γαλλική ταινία μυστηρίου. Επίσης, λόγω της αυτοτέλειας έχει το θετικό και το αρνητικό ταυτόχρονα ότι ούτε όλα τα επεισόδια είναι εξίσου καλά και δυνατά ούτε όλες οι χώρες θα αρέσουν το ίδιο σε κάθε θεατή. Είναι μια άνιση σειρά, που όμως μπορεί εύκολα ο θεατής να κολλήσει με αυτήν, αφενός γιατί σίγουρα μια από τις τέσσερις εκδοχές θα του αρέσει, αφετέρου γιατί έχει ένα γρήγορο σενάριο μιας και όλη η υπόθεση εξέτασης του κατηγορουμένου ολοκληρώνεται σε ένα μόλις επεισόδιο, αλλά και τα πιο πολλά επεισόδια διακρίνονται από έξυπνους και καλογραμμένους διαλόγους.

englandengland

Άλλωστε, σε αυτό βασίζεται η σειρά. Μιας και είναι ένα θρίλερ δωματίου, αφού όλα γίνονται μέσα σε μια αίθουσα ανάκρισης, το παν είναι το διαλογικό αλισβερίσι μεταξύ αστυνομικών και κατηγορούμενου, αυτό το παιχνίδι γάτας-ποντικιού, αλλά και η υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών μιας και τα μάτια είναι στραμμένα πάνω τους. Και πράγματι παίζουν πολύ καλοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους οι Nathalie Baye και Jeremie Renier στο γαλλικό, η Emma Suarez στο ισπανικό, ο David Tennant στο αγγλικό, η Nina Hoss στο γερμανικό

Ένας σκηνοθέτης αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει τα τρία επεισόδια κάθε χώρας, έτσι ο Jim Field Smith αναλαμβάνει της Βρετανίας, ο Mariano Barroso της Ισπανίας, ο σπουδαίος Γερμανός σκηνοθέτης των ταινιών «Το Πείραμα» και «Η Πτώση», Oliver Hirschbiegel, της Γερμανίας και ο Frederic Mermoud της Γαλλίας. Ένα επιπλέον θετικό ότι στην καθεμία χώρα η σειρά είναι στην αντίστοιχη γλώσσα και όχι όλες τα αγγλικά, κάτι που βοηθάει ακόμα περισσότερο να μπεις στο κλίμα και στο περιβάλλον. Αγωνία και ένταση υπάρχουν στα πιο πολλά επεισόδια, αλλά καμιά φορά διακρίνεται και μια επαναληψιμότητα.

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos