ΣΕΙΡΕΣ

"Coyote" season 1: Ηθική για το σωστό και το λάθος

Published: 3 Mar 2021, 15:49

Σύνοψη: Δουλεύοντας και προστατεύοντάς τα σύνορά της Αμερικής και του Μεξικού σε όλη του την ζωή, ο Κλέμενς τώρα στην σύνταξή του  προσπαθεί να βοηθήσει μια κοπέλα να ξεφύγει από τον άντρα της.

<a href="/en/home-cinema-streaming/damsel/69658">Damsel</a>ΣΧΕΤΙΚΑDamsel

Αυτό αποτελεί την αφορμή για να αρχίσει να εξυπηρετεί ανθρώπους που επιχειρούσε μια ζωή να διώξει από τα σύνορα.

Άποψη: Το ‘’Coyote’’ είναι μια δραματική, βίαιη και περιπετειώδη σειρά 6 επεισοδίων, που πρωταγωνιστούν ο Michael Chiklis (The shield, Gotham) και ο Juan Pablo Raba (με δεύτερους ρόλους σε Narcos & Agents of S.H.I.E.L.D.). Το στόρι της σειράς έχει να κάνει με τον Κλέμενς, που τον βλέπουμε από τα πρώτα επεισόδια να είναι παθιασμένος με την πρώην δουλειά του, που προστάτευε τα σύνορα της Αμερικής. Καθώς τώρα βγαίνει στη σύνταξη, κοιτάει όλους τους ξένους που αποτελούσαν ‘’απειλή΄ για την δουλεια του με ένα βλέμμα κατωτερότητας και απέχθειας. Ο Κλέμενς μένει κοντά στα σύνορα, οπότε μπορεί εύκολα να πηγαινοερχεται στην Αμερική και στο Μεξικό. Τα πράγματα στην ζωή του, όμως, θα αλλάξουν ραγδαία, όταν μια νεαρή γυναίκα ζητά επίμονα την βοήθεια του, ωστε να την γλιτώσει από τον άντρα της, που έχει μεγάλη επιρροή στις Μεξικάνικες συμμορίες που τριγυρνάνε εκεί στα σύνορα.

Βλέπουμε, λοιπόν, μια ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά τα σύνορά της Αμερικής και του Μεξικού, γεμάτη αγωνία, βία και περιπέτεια, αλλά η σειρά δεν προσφέρει μόνο αυτό. Δείχνει, επίσης τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών της, και κατοχυρώνει τον Chiklis σαν εξαίσιο ηθοποιό που είναι, και τις συνδυάζει με ωραία σκηνοθετικά πλάνα και με ενδιαφέρουσες ανατροπές στην ιστορία.

Αλλά αυτό που σε  κερδίζει περισσότερο στην σειρά είναι ότι δεν ασχολείται μόνο με την ζωη του Κλέμενς, περιπλέκει και συνθέτει περισσότερο το στορυ της και συμπεριλαμβάνει τις ζωές των συμμοριων, αναλύει τις συμπεριφορές τους και τα γεγονότα ζωής που τους οδήγησαν σε αυτές τις επιλογές ζωής. Έχουμε και εξελίξεις χαρακτήρων, καθώς βλέπουμε τον Κλέμενς να αλλάζει νοοτροπίες και στάσεις ζωής και να αντιμετωπίζει διαφορετικά κάθε φορά οποιοδήποτε διλημμα.

Έτσι πρόκειται για μια σειρά, που πέρα από την αγωνία που θα σου δημιουργήσει για την συνέχεια, θα σου εγείρει πολλά ερωτήματα περί ηθικής και σωστού και λάθους, ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, αυτό των συνόρων,που απασχολεί πολλούς ανθρώπους.

Τέλος, αναμένουμε το τι θα γίνει στην συνέχεια, καθώς έχουν μείνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και γιατί κόβεται κάπως απότομα η ιστορία. Παρόλο όμως κάποιες απροσεξίες, όπως π.χ ότι ενώ ο Κλέμενς δουλεύε τριάντα χρόνια στα σύνορα δεν ξέρει να μιλάει την γλώσσα και να συνεννοείται, η σειρά των επεισοδίων έχει ρυθμό και κυλάει γρήγορα και περιμένεις με αγωνία τη συνέχεια

H σειρά στριμάρει στο Nova On Demand.

Μαρία Πλουμάκη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos