ΣΕΙΡΕΣ

"The capture" season 1: Πίστευε τα μισά απ'όσα βλέπεις

Published: 28 Aug 2020, 14:38

Σύνοψη: Ο Βρετανός στρατιωτικός Shaun Emery βρίσκεται σε δίκη για μια υπόθεση δολοφονίας. Η αθώωσή του αποτελεί μόνο την αρχή σε μια υπόθεση εξαπάτησης, συνωμοσίας και διαπλοκής, την οποία καλείται να ξεδιαλύνει η προσφάτως προαχθείσα DI Rachel Carey.

<a href="/en/nea/brave-new-world-season-1-epifaneiaki-proseggisi/63201">"Brave new world" season 1: Επιφανειακή προσέγγιση</a>ΣΧΕΤΙΚΑ"Brave new world" season 1: Επιφανειακή προσέγγιση

Άποψη: Το Λονδίνο είναι μια από τις πιο στενά παρακολουθούμενες πόλεις του κόσμου. Ένα ευρύ κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης διαφεντεύει τους δρόμους του και συνιστά το τέλειο φόντο για παιχνίδια διαπλοκής και συνωμοσιολογικά τρικ.

O Shaun Emery (Callum Turner) αποτελεί καθώς φαίνεται το θύμα μιας τέτοιας υπόθεσης, όταν κατηγορείται ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ και χωρίς να βρίσκεται σε αυτοάμυνα έναν τραυματισμένο Ταλιμπάν κατά της διάρκεια πολεμικής σύρραξης στο Αφγανιστάν. Μόνη απόδειξη ένα live βίντεο που αποτυπώνει την στιγμή της δολοφονίας, και αποδεικνύεται πλαστό. Ο πανηγυρισμός της αθώωσής του δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί, καθώς κατηγορείται εκ νέου για την απαγωγή και την εξαφάνιση της δικηγόρου.

Ιεραρχικές διενέξεις, κρυφές επιδιώξεις και νέες μέθοδοι απόδειξης της αλήθειας μπλέκονται με προσωπικές επιθυμίες και κίνητρα, σε μια ιστορία όπου το κυνήγι γάτας-ποντικού γίνεται μέσα από χιλιάδες κάμερες παρακολούθησης. Μια απλή φαινομενικά εξαφάνιση εξελίσσεται σε μια πολυεπίπεδη ιστορία δολοπλοκίας, που αν και φιλοδοξεί να μας συνταράξει, σκοντάφτει κάπως στα προφανή.

Ενώ υπάρχει μια περίπλοκη αφήγηση, που πατά στον σύγχρονο κόσμο και τις διακλαδώσεις του, ξεδιπλώνεται κάπως μονότονα και τα ίδια στοιχεία που εξάπτουν την περιέργεια χρησιμοποιούνται σε λούπα οδηγώντας σε μια επαναληψιμότητα που καταλήγει κουραστική. 

Αν και ο προβληματισμός πάνω στην συνεχή παρακολούθηση των δημοσίων χώρων, που τείνει να γίνει συνήθεια, και το αλάνθαστο που διαθέτουν ως αποδεικτικό στοιχείο κινεί το μυαλό που στο μεγαλύτερο μέρος της δράσης παραμένει αδρανές(το σύστημα αναζήτησης και ταυτοποίησης υπόπτων μέσω κάμερας παραμένει τρομακτικό), κάθε σελίδα που γυρνά, ναι μεν αποκαλύπτει, αλλά όχι κάτι που δεν είχες ήδη υποθέσει ή φανταστεί.

 Η ικανοποιητική σκηνοθεσία και το ψυχρό Λονδρέζικο αστικό τοπίο, τα ηθικά διλήμματα και η νευρικότητα της ατμόσφαιρας, αν και αναγκαίες σε ένα αστυνομικό δράμα που εμπλέκει μυστικές υπηρεσίες και ανώτερα συμφέροντα, δεν είναι επαρκείς για να αναδείξουν το “The capture” σε κάτι ξεχωριστό.

Η προσπάθεια του δημιουργού Ben Chanan (Τhe Missing), αν και θα μπορούσε, δεν καταφέρνει να μας αφήσει με ανοιχτό το στόμα, αλλά το «Μην πιστεύεις τίποτα από αυτά που ακούς, και τα μισά από αυτά που βλέπεις» αποτελεί μια καλή συμβουλή ούτως ή άλλως.

Aνδρομάχη Σδούκου

 

 

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
20 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos