ΣΕΙΡΕΣ

"Boy swallows universe": Ειλικρινές και ρεαλιστικό coming of age

Published: 2 Feb 2024, 18:58
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ένα νεαρό αγόρι που μεγαλώνει στα προάστια του Μπρισμπέιν του 1980 αντιμετωπίζει τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής και τους κινδύνους που απειλούν την οικογένειά του.

<a href="/en/home-cinema-streaming/rebel-moon-part-two-scargiver/69816">Rebel Moon - Part Two: The Scargiver</a>ΣΧΕΤΙΚΑRebel Moon - Part Two: The Scargiver

Άποψη: Το Αγόρι Καταπίνει Σύμπαν είναι ένα Αυστραλιανό best seller στον κόσμο της λογοτεχνίας και εν πολλοίς αυτοβιογραφικό του συγγραφέα Trent Dallon που προκάλεσε αίσθηση με το που εκδόθηκε, επομένως φαντάζει λογική και επόμενη μια τηλεοπτική μεταφορά του.

Και αυτή γίνεται ίσως με τον καλύτερο τρόπο μιας και η εκδοχή του Netflix, ακόμα και αν δεν μένει απόλυτα πιστή, διατηρεί τις βασικές αρχές του μυθιστορήματος.

Μια δύσκολη παιδική ζωή και μια ακόμα πιο περίεργη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση για τον 13χρονο πρωταγωνιστή που παλεύει να «επιβιώσει» στα πλαίσια που έχει χαράξει η οικογένειά του στα μέσα των 80s που διαδραματίζεται.

Ένας μάτσο πατριός που θεωρεί γυναικείο το Terms of Endearment που κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή (1983) και ένας απών πατέρας, μια σχολική ζωή που εμπεριέχει και μπούλινγκ, μια παιδικότητα ωστόσο αχαλίνωτη και γεμάτη φαντασία, δίπλα δίπλα στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα διαφόρων μελών της οικογένειας.

Αυτή είναι και η επιτυχία της σειράς.

Ενώνει όμορφα και ταιριαστά δύο διαφορετικούς κόσμους: έναν τόπο χαράς και ανεμελιάς και έναν τόπο έντασης και τοξικότητας.

Από την μία το παιδί ως ένα γνήσιο παιδί της εποχής του ζει και βιώνει την ηλικία του, από την άλλη δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά που τους συμβαίνουν.

Η σειρά μπορεί ανά σημεία να γίνεται χαοτική, καθώς δεν φαίνεται να έχει μια συστηματική παρουσίαση της καθημερινότητάς τους, αλλά πιο πολύ μια αποσπασματική παράθεση κάποιων τυχαίων στιγμών που ίσως λίγο αποσυντονίζει.

Όμως αποζημιώνει με την ειλικρίνειά της, την πολύ ρεαλιστική πραγμάτευση της ενηλικίωσης παρόλο που συνυπάρχει με κάποιες μαγευτικές, μεταφυσικές εμβόλιμες σκηνές και με ένα αφήγημα που μπορεί να λειαίνει τις γωνίες του βιβλίου και να γίνεται πιο φωτεινό από αυτό, όμως και πάλι στα σημεία είναι όσο πρέπει σκληρό και αληθινό.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Feb 2024, 18:58
Ενημέρωση: 2 Feb 2024, 18:58
Συντάκτης:
Πλατφόρμα Streaming: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos