Από τον James Bond στον Ναπολέοντα

Published: 9 Oct 2021, 13:03
Συντάκτης:

Όλοι οι σκηνοθέτες έχουν ένα dream project το οποίο δεν κατάφεραν ποτέ να υλοποιήσουν. Την ταινία που δεν μπόρεσε να γυρίσει ποτέ ο Stanley Kubrick είναι μια βιογραφική του Ναπολέοντα για την οποία είχε κάνει πολλή έρευνα και θα την γύριζε πριν τον Barry Lyndon, αλλά τελικά αξιοποίησε στην δεύτερη πολλά ιστορικά γεγονότα και πληροφορίες που απέκτησε κατά την διάρκεια της έρευνάς του για τον Ναπολέοντα.

<a href="/en/nea/aytos-einai-o-pio-pithanos-neos-james-bond/69616">Aυτός είναι ο πιο πιθανός νέος James Bond</a>ΣΧΕΤΙΚΑAυτός είναι ο πιο πιθανός νέος James Bond

Το 1969 είχε έρθει πολύ κοντά στο να γίνει με τον Jack Nicholson πρωταγωνιστή, αλλά τελικά η MGM το ακύρωσε. Μετά τον θάνατο του Kubrick το 1999, επανήλθε στο προσκήνιο αυτή η θρυλική -αν και απραγματοποίητη- ταινία.

Αρχικά εντάχθηκε ο Steven Spielberg στην ομάδα εκείνων που θέλουν να το αναβιώσουν. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Spielberg σκηνοθέτησε το A.I Artificial Intelligence το οποίο αρχικά είχε σκοπό να το κάνει ο Kubrick αλλά πέθανε.

Στην συνέχεια μπήκε στο παιχνίδι ο Cary Joji Fukunaga, ο οποίος σε συνέντευξή του για την προώθηση του No Time to Die που σκηνοθέτησε, μίλησε και για τον Ναπολέοντα, ένα πρότζεκτ που είναι ακόμα ζωντανό. «Δουλεύω για τον Ναπολέοντα εδώ και τέσσερα ή πέντε χρόνια, ίσως και περισσότερο. Οπότε ναι σίγουρα εμπλέκομαι σε αυτό. Έχουμε όλα τα σενάρια των επεισοδίων και είμαστε έτοιμοι να δούμε ποιο είναι το επόμενο στάδιο σε αυτά».

Απ’ ό, τι μαθαίνουμε θα είναι μια σειρά του ΗΒΟ, άγνωστο πόσων επεισοδίων και τι διάρκειας, ακόμα είναι πολύ νωρίς, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο σενάριο εμπλέκεται ο David Leland (The Borgias), αν και δεν τον ανέφερε ο σκηνοθέτης. Πάντως ο Fukunaga το έχει πάρει πολύ θερμά, καθώς έχει ψάξει το υλικό που είχε μαζέψει ο Kubrick, έχει μιλήσει με μέλη της οικογενείας του και έχει πάει σπίτι του στο St. Albans. «Είναι απλώς τέλειο να είσαι στην βιβλιοθήκη του Kubrick», λέει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης, ενώ σχετικά με την προσέγγισή του δηλώνει πως «θέλουμε να μεταφέρουμε το πνεύμα αυτού που ο Kubrick ήθελε να πετύχει». Ακούγεται δύσκολο αλλά αναμένουμε να δούμε. Για τους φαν πάντως του Kubrick, η Taschen έχει εκδώσει ολόκληρο βιβλίο με τις σημειώσεις και τα σχέδια του Kubrick για τον δικό του Ναπολέοντα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους προλάβει ο Ρίντλεϊ Σκοτ, ο οποίος ετοιμάζει ήδη το "Kitbag", με τον Γιόακιν Φοίνιξ στον ρόλο του Ναπολέοντα, το οποίο θα δούμε μέσα στο 2022. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos