Animasyros 2019: Μπαίνει στην εφηβεία με χάρη!

Published: 17 Sep 2019, 19:15
Συντάκτης:

Το AnimaSyros παρουσίασε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης στο νέο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι, το οποίο θα ανοίξει κανονικά για το κοινό στις 2 Οκτωβρίου 2019.

<a href="/en/nea/animasyros-2023-ta-vraveia/68794">Animasyros 2023: Τα βραβεία</a>ΣΧΕΤΙΚΑAnimasyros 2023: Τα βραβεία

Πρώτος πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του θεσμού, Βασίλης Καραμητσάνης για να παρουσιάσει τους χορηγούς, υποστηρικτές και συνεργάτες του Φεστιβάλ, που θεωρείται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο στον χώρο του animation.

Αρχικά, έδωσε το μικρόφωνο στον Γιώργο Λεονταρίτη, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, που μίλησε για το «βρέφος» που παρουσίασε ο κος Καραμητσάνης στην Περιφέρεια Κυκλάδων πριν 12 χρόνια, αναφερόμενος φυσικά στο AnimaSyros, το οποίο με τα χρόνια εξελίχθηκε «σε ένα παιδί που χαρίζει χαρά σε μικρούς και μεγάλους, αγκαλιάζει όλη την κοινωνία, μια κοινωνία που έχει ανάγκη από πολιτιστικά γεγονότα.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, (στρατηγικού πλέον συνεργάτη του AnimaSyros) Πάνος Κουάνης, ο οποίος παρουσίασε τους άξονες δράσεις του και το εκπαιδευτικό έργο που έχει σημειώσει – πάνω από 30 δράσεις – μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο λειτουργίας.

Highlights της εκδήλωσης, που αφορούν το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του AnimaSyros, ήταν η προβολή του video που δημιούργησαν μαθητές Δημόσιου Γυμνασίου της Ερμούπολης για το μαυσωλείο της Σύρου, το δεύτερο σημαντικότερο κοιμητήριο της Ελλάδας, αλλά και ένα από τα αποτελέσματα της δίχρονης συνεργασίας του Φεστιβάλ με το ΚΕΘΕΑ, όπου διοργανώνονται εργαστήριο animation για πρώην εξαρτημένα άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης. Όταν μάλιστα μας πληροφόρησαν ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες του video βρίσκονταν στον χώρο, το χειροκρότημα ήταν διπλά θερμό.

Τέλος, παρουσιάστηκε συνοπτικά το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης, η οποία είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον, με την ειδική ενότητα προβολών AnimaGreen, στην οποία θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, ενώ στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα και μια σειρά παράλληλων περιβαλλοντικών δράσεων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του προγράμματος του Animasyros 12 από την Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Μαρία Ανεστοπούλου, και τον συντονιστή προγράμματος, Στέφανο Άλαν Κόλλια. Φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 2.500 για να επιλεχθούν περισσότερες από 250 ταινίες από όλο τον κόσμο και για όλο τον κόσμο, καλύπτοντας διάφορες θεματικές με κύρια αυτή του AnimaGreen, για το Περιβάλλον και την Αειφόρο Ανάπτυξη. Πέντε διαγωνιστικά τμήματα, εγκαινιάζοντας και το νέο Βραβείο για τις Ευρωπαϊκές Αξίες #ThisIsEu, δύο πανοράματα, επτά αφιερώματα, το τμήμα της Αγοράς για 5η χρονιά, καλεσμένοι από όλο τον κόσμο, εργαστήρια για όλες τις ηλικίες και πολλά ακόμα, δημιουργούν το πρόγραμμα του φετινού Animasyros που ξεκινά την Τετάρτη 18 και ολοκληρώνεται στις 22 Σεπτεμβρίου στην Σύρο.

Περισσότερα εδώ.

Η γεύση που πήραμε από τα αποσπάσματα που προβλήθηκαν από τις ταινίες των διαγωνιστικών τμημάτων, η αγάπη με την οποία πραγματοποιείται το όλο εγχείρημα και η σημαντική του συνεισφορά σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που μας αφορούν όλους, δεν μπορούσαν να μην μας κάνουν περήφανους που ένα τέτοιου βεληνεκούς Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη χώρα μας. Φέτος το AnimaSyros μπαίνει στην «εφηβεία» συμπληρώνοντας 12 χρόνια ζωής και του ευχόμαστε να τα χιλιάσει!

tags: 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos