"Serenity":.. σέρνει καράβι!

Published: 13 Jun 2018, 13:13

Το δίδυμο McConaughey και Hathaway το είχαμε δεί το 2014 στο “Interstellar” του Christopher Nolan. Φέτος θα τους δούμε στη νέα ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Steven Knight (δημιουργός του Locke και σεναριογράφος μεταξύ άλλων των Τaboo, The Girl in the Spider’s Web, Eastern Promises, Peaky Blinders, Allied και του επερχόμενου World War Z 2) ονόματι “Serenity,” η οποία από το τρέιλερ υπόσχεται πολλά. Αυτή τη φορά το δίδυμο δεν βρίσκεται στο διάστημα, αλλά σε ένα ειδυλικό νησί, και αντί να είναι επιστήμονες με έναν βαθύ σεβασμό ο ένας για τον άλλο, φαίνεται να είναι πρώην σύζυγοι. Ο Baker (McConaughey) είναι ένας στωϊκός και λακωνικός καπετάνιος, τον οποίο πλησιάζει η πρώην γυναίκα του Karen (Hathaway) ένα βράδυ σε ένα μπαρ. Τα πράγματα παίρνουν μία απρόσμενη τροπή, όταν η Karen ζητά από τον Baker να δολοφονήσει τον νύν σύζυγό της (Jason Clarke). Μην ανησυχείτε, δεν σας κάνουμε κανένα spoiler, θα δείτε στο τρέιλερ μία ξανθιά Hathaway με ένα εκδικητό ύφος να ζητά χωρίς κανένα δισταγμό τον φόνο του άνδρα της (ο οποίος ίσως το αξίζει ίσως και όχι).  

Το Serenity φαίνεται να αποδίδει φόρο τιμής σε ένα είδος θρίλερ από μία παλιότερη εποχή. Η ταινία θυμίζει κλασσική neo-noir, γεμάτη στοιχέια μυστηρίου, αγωνίας, φόνου και συνωμοσίας, λόγω των οποίων οι χαρακτήρες δεν μπορούν να εμπιστευθούν κανέναν άλλο γύρω τους. Αυτό το στοιχείο έρχεται σε αντίθεση με το πολύχρωμο και ζεστό νησί στο οποίο τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα, πράγμα που κάνει την ιστορία ακόμα πιο απειλητική.

Η Hathaway και ο McConaughey έχουν αποδείξει πως έχουν πολύ καλή χημεία στο παρελθόν και ελπίζουμε πως θα συνεχιστεί και στο Serenity. Οι δύο αυτοί οσκαρικοί ηθοποιοί θα πλαισιώνονται από την σταθερή διαχρονική αξία Dane Lane και από τον Djimon Hounsou (Blood Diamond), οι οποίοι έχουν επίσης πρoταθεί για Όσκαρ. Αναμένουμε να δούμε μετά τον Οκτώβριο τι μας επιφυλάσει αυτό το ταλαντούχο κάστ.

Update 19/11/18: Δεύτερο τρέιλερ και ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες στις 25/1/19

TRAILER

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Δε θες να χάνεις κλιπ;
Εγγράψου στο youtube κανάλι μας!
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos